Ford 1.8 tddi wagon: kilometerpulsdraad ford focus

Bouwjaar: 2000

Mijn kilometerteller weigert ik vermoed dat het tussen de teller en sensor zit. De sensor is goed. krijg wel signaal bij de radio. Welke kleur draad is aangesloten achter de klok?
bij voorbaat dank

Pjotr

Geplaatst door Pjotr (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Het signaal van de snelheidssensor komt niet rechtstreeks toe op het instrumentenpaneel. Het VS-signaal gaat eerst naar de computer motorregeling en wordt dan via de SCP-bus(dat is een data lijn tussen computer motorregeling en instrumentenpaneel) naar het instrumentenpaneel doorgegeven. In het instrumentenpaneel wordt dat signaal gelezen en de stappenmotor van de snelheidsmeter aangestuurd. Als je km-teller wel nog optelt maar je snelheidsmeter doet het niet meer dan is het bijna zeker de meter zelf. Je kan je instrumentenpaneel laten testen bij de dealer.

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe heb je het signaal gemeten bij de radio?en wat waren de waardes?

meestal is het de snelheidssensor zelf die defect gaat.dus vraag me af of je wel goed gemeten hebt bij de radio?en welke draadkleur had de draad waar je op gemeten hebt?

laat het ff weten.

niels

Pjotr (0), 19 jaar geleden

Naar de dealer wil ik dus niet meer. Ik dacht de groen witte draad bij de radio. ook de km aanduiding telt niet op ik heb er een ohm meter op gehad en tijdens rijden zag je de naald pulseren, waarde weet ik niet meer
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.