Ford Focus 1.4: Slepend geluid vooraan

Bouwjaar: 2002

Nadat ze in de garage de banden van plaats hebben gewisseld (achter-voor) is er een slepend geluid te horen dat in frequentie toeneemt met de snelheid (tsj-tsj-tsj). Je kan het ook voelen in de bodemplaat als je op de passagierszetel zit, maar het is slechts zwak voelbaar. Verder zijn de wielen ook opnieuw uitgelijnd volgens de mensen van de garage.
Ideeën??

groetjes,
Adi

Adi116

Geplaatst door Adi116 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

zijn ze uitgelijnd of gebalanceerd?daar zit nogal verschil tussen..

heb je lichtmetalen wielen met plaklood?

want het zou kunnen dat er een stripje lood tegen de remklauw komt...kijk daar eens naar?

succes

niels

Kerim Mejdoub (0), 19 jaar geleden

KAn ook in de banden zitten. Zijn ze schubberig als je over het loopvlak gaat met je hand?

Jan4991 (0), 19 jaar geleden

Wat Kerim bedoelt is cupvorming, het bandenprofiel slijt ongelijk waardoor de band (beetje overdreven) op een cirkelzaag gaat lijken. Bij de niet aangedreven wielen is dat het ergst. Je kunt het voelen door aan de zijkant met je hand over het loopvlak te wrijven. De ene kant op gaat het goed, de andere kant op gaat minder goed, je blijft een beetje haken aan de 'tanden'.
Als je deze banden van achter naar voor verplaatst hoor of voel je het veel erger. Het schijnt na verloop van tijd wel minder te worden doordat ze nu op de aangedreven wielen zitten maar dat duurt denk ik nog wel even.
Sommige merken en typen banden hebben er sneller last van dan andere. Goed om hier naar te vragen als je de banden een keer vervangt. Maar ja, andere dingen zijn ook belangrijk aan een band.

Adi116 (0), 19 jaar geleden

Jan, Dankje.. Ik was bij de Ford garage en ze hebben hetzelfde gezegt. Wat is de oplossing voor het?? Moet ik nu de banden vervangen of later? Na hoewel kms?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.