Ford Ka: Klokje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3/44KW

In de Ka van mijn vrouw loopt het klokje achteruit, ik heb het al eens losgehaald of er iets in de bekabeling niet klopt, maar er zit een stekkertje aan de achterzijde die maar op 1 manier past.

Weet hier iemand raad mee??

Erik Wijenbergh

Geplaatst door Erik Wijenbergh (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de accu pas vervangen?

Hans

robert10078 (0), 15 jaar geleden

Enige wat ik mij voor kan stellen is dat de + en - omgekeerd zijn. Kun je nameten met een multimeter. Zo'n klokje werkt supersimpel: een continu stroomdraad wordt door een electronische schakeling pulserend gemaakt.
Probeer eens het klokje los (buiten de auto) aan te sluiten, aan een losse accu, om te kijken of hij het dan wel (goed) doet.

Ben benieuwd naar de oorzaak en uiteraard de oplossing. Misschien helpt het als je een tijdje de accu losneemt....(kan alles "resetten")
Is het proberen waard!

Erik Wijenbergh (0), 15 jaar geleden

Ik weet niet precies wanneer de accu vervangen is want mijn vrouw heeft deze auto pas in haar bezit, de accu ziet er niet al te oud uit maar dat zegt natuurlijk niets. Ik heb gisteravond al eens geprobeerd via een externe accu buiten de auto maar dat zijn zulke kleine aansluitingen dat ik ergens een blokje/aansluitstekker uit moet halen om het op een degelijke manier te testen. Alvast bedankt voor jullie reaties.

EduardCamps (0) PRO, 15 jaar geleden

De klokjes in de Ka zijn niet de allerbeste. De kans zit er best in dat het klokje zelf "gehemeld" is.

Erik Wijenbergh (0), 15 jaar geleden

Ik heb gisteren al eens de + en de - omgedraaid maar dit leverde ook niets op, hij deed toen helemaal niets. Ik denk inderdaad dat het klokje zelf "gehemeld"is.

dirk2269 (0) PRO, 15 jaar geleden

heb ik al een keer bij de hand gehad nieuwe klok er in probleem opgelost

bertus (0), 15 jaar geleden

vermoedelijk de diode defect?
Net an stofzuiger,diode sturing, 1 kant op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.