Ford Mondeo: Km. teller, snelheidsmeter en benzinemeter uitgevallen.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Mijn Mondeo is een prima auto, waar zelden iets aan mankeert. Ik heb tot nu toe ca. 150.000 km. gereden. De auto stottert al jaren als het gas wordt losgelaten bij lage snelheid, dus in de eerste en tweede versnelling maar daar heb ik mee leren leven.

Het probleem is nu dat de km. teller, snelheidsmeter en benzinemeter niet meer werken. De snelheidsmeter vertoont al jaren kuren. Af ten toe viel het uit, maar deed het dan even later weer. Als de snelheidsmeter uitviel begon het lampje van de airbag te knipperen.

Nu is het dus definitief uitgevallen en het lampje van de airbag knippert constant. Op zichzelf kan ik er ook wel mee leven, maar voor goedkeuring van APK is het nodig dat de snelheidsmeter en km. teller het doen.

Een minder groot probeem: de airco koelt niet goed meer. Dit houdt misschien verband met hetzelfde probleem.

Ik hoop dat iemand weet in welke richting ik de monteur van de garage kan laten zoeken. Heel veel geld uitgeven aan zo'n oude auto is misschien zonde, maar volgens mij kan hij nog jaren mee.

Vast dank

grazer

Geplaatst door grazer (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

runtoteun (0) PRO, 12 jaar geleden

Voor de Apk hoeft er geen teller in te zitten. Haal hem desnoods eruit of, dit is een ouder alternatief, hang er een TomTom met snelheidsindicatie in.
Een klokje op de sloop halen kan natuurlijk ook,

Succes ermee

Teun

De Oude (0), 12 jaar geleden

Wij hebben ook een Ford Mondeo met de bovengenoemde symptomen. Km stand ongeveer 145000 km, auto uit 1996. Helaas hebben we hier nog geen oplossing gevonden (eerlijk gezegd, ook nog niet naar gezocht), wel waarschijnlijk een reden.

Wel is het zo dat als de snelheidsmeter het niet meer doet, de brandstofmeter zeer langzaam (± 1mm /dag/week) omhoog gaat. Als de snelheidsmeter het weer doet, zie je voor ongeveer 3-5seconden het benzinelampje branden, en gaat de benzinemeter naar de juiste stand toe.

Nadat we de auto (tweedehands) hebben gekocht, zat er bij het stuur een afstandsbediening (onder de richtingaanwijzer) voor de bediening voor de autoradio. Helaas heeft de dealer voordat we de auto kochten een ander type autoradio (met cd-speler) erin gedaan. Hierop werkte de afstandsbediening niet. Hierop zijn we teruggegaan naar de garage. Ze hebben een compatibel model autoradio (met cassette speler) erin geplaatst. Nu werkt de afstandsbediening wel, maar na enkele dagen merkte we op dat het geluid van de radio over de boxen niet goed is. Soms hoor je het geluid alleen maar linksvoor of rechtsachter. Soms alleen 'in de verte'. Met een klap op de rechterkant van de autoradio (dashbord), doet het geluid het weer overal, maar soms ook weer niet. Soms helpt het als je met de rechterbeen even wat druk tegen de linkerkant aandrukt. 'n Aantal weken later zijn ook de tellerproblemen ontstaan, wellicht door de kabelboom achter het dashbord (af en toe) niet of slecht contact maakt tijdens het plaatsen van de autoradio bij de dealer! (tja, dealers... soms haal je een degelijkere auto bij een particulier (gezien de andere problemen die we met de auto hebben)).

Wat betreft het airbaglampje, ik heb ergens gelezen dat het een lampje is voor de verklikking of er iemand op de chauffeursstoel en/of passagiersstoel zit. Onder de stoel zou een connector moeten zitten welke dan slecht contact maakt. Hierdoor heb je dus kans dat de airbag niet of onjuist functioneerd.

Ben benieuwd of je hier het probleem mee kunt oplossen... Laat maar weten/horen...

grazer (0), 12 jaar geleden

Beste mensen

Dank voor jullie berichten. De garage heeft bij de sloop een printplaat gehaald en deze erin gezet. Alles doet het weer. Alleen heb ik nu 100,000 km. meer op de teller staan. Dat moet de garage nog even oplossen.

Veel succes

Sisinnio (0), 11 jaar geleden

[quote=grazer]Beste mensen

Dank voor jullie berichten. De garage heeft bij de sloop een printplaat gehaald en deze erin gezet. Alles doet het weer. Alleen heb ik nu 100,000 km. meer op de teller staan. Dat moet de garage nog even oplossen.

Veel succes[/quote]
Met veel interesse je verhaal gelezen. Wel heb ik nog een vraag over de printplaat. Kun je misschien vertellen waar die geplaatst is? En een indicatie van de kosten zou ik ook graag vernemen.
Alvast dank voor de te nemen moeite.

Vr groet.

Carlo

kristinus (0), 11 jaar geleden

Stekker waarschijnlijk los achter je snelheidsmeter, printplaat heb je weinig problemen mee. Zelfde gehad met mijn vorige Mondeo. Wanneer je je oude teller unit nog hebt, even omwisselen.
Als de luidsprekers uitvallen is het ook vaak een losse (achter op de radio) of door corrosie aangetaste stekker in de deuren.
Wanneer je airbag lampje met intervallen van 3 knippert is het voor 99% zeker dat je het onder de bestuurders stoel moet zoeken, stekker maakt geen of slecht contact.

Sisinnio (0), 9 jaar geleden

Hallo allen,

Ik heb geen direct antwoord op mijn vraag gehad. De auto is inmiddels ingeruild. hiermee is mijn probleem opgelost en sluit ik het topic af.
Bedankt allen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.