Ford Transit: Km teller telt niet meer op maar geeft wel snelheid aan.

Bouwjaar: 2001

Km teller telt niet meer op maar geeft wel snelheid aan.
de zekeringen zijn heel volgens mij ligt het aan de teller maar wie heeft hier ervaring mee?

Sido10864

Geplaatst door Sido10864 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Sido, toevallig een Mondeo gehad met eenzelfde soort probleem.Daar zat een mechanische teller in, maar werd elektronisch aangedreven (dus geen kabel).Deze telde soms een beetje en meestal helemaal niet.We hebben daar toen een gebruikte ingezet en probleem was verholpen.Ik heb de tellerklok eens verder uit elkaar gehad en daar kun je zonder elektronische meet-ervaring weinig mee.Er gaan nl. naar een soort motortje een 5 of 6-tal draadjes die denk ik afhankelijk van de snelheid het tellertje harder of zachter leten lopen.Dus ik vrees dat het gewoon een andere kilometerteller wordt.Tip kan ik je nog wel geven: wij hebben bij de NAP de autopas laten aanpassen, maar het asje met de kilometerstand is vrij eenvoudig over te zetten.Vraag blijft dan alleen nog of de rollen met de cijfertjes die op dit asje zitten misschien te zwaar draaien en daarddor dat motortje overbelasten, of dat dit motortje gewoon versleten was.

Succes.

Mark-electro (0), 19 jaar geleden

misschien is er wel gerotzooit met de stand!
rollen beschadigd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.