Ford Focus: Koelfan werkt niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v Zetec-s

Hallo, ik heb geconstateerd dat de koelfan van de Focus niet wil aanslaan, hij is net bij de garage geweest en daar is alleen een gescheurde bobine geconstateerd en de bougies alsmede bougiekabels dienden vervangen te worden ( bougies hadden vochtig gestaan ? ) , Wat kunnen de gevolgen zijn van een niet werkende koelfan en wat zou de oorzaak kunnen zijn ?
De motor draait stationair op de teller netjes +/- 750 toeren maar de motor zelf schudt behoorlijk.
De fan van de airco slaat wel netjes aan, wordt echter niet goed koud maar wel erg warm, net of de koeling daar vandaan gehaald wordt.

Bij voorbaat dank

Ralph

Geplaatst door

Ralph9255 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

als de koelvann niet werkt dan kan de airco ook niet goed werken maar er zijn denk ik 2 problemen een is dat de vriesdoppen bij de bougies koel water lekken vandaar dat vocht en dat de van niet werkt dat moet ze even nameten

dirk2269 0
badge

17 jaar

Hallo Dirk, dank voor je bericht.
Ben vandaag naar de dealer geweest, bij uitgeschakelde airco slaat de bewuste koelfan aan bij een cylinderkop temp van 114 gr C, bij inschakelen airco draaien ze allebei, dat zou dus goed moeten functioneren, er zijn geen foutcode's geconstateerd, wat zou dan de oorzaak kunnen zijn dat het gaspendaal sponzig aanvoelt en ik niet vloeiend op kan trekken.
Dealer zei nog wel dat evt de mafsensor storing kan hebben maar dat nergens uit bleek, maar hij wil met alle plezier die sensor vervangen, kost dan wel € 500 en dan heb je nog geen garantie.

Ralph9255 0

17 jaar

vraag of de dealer is een proefrit wil maken dan kunnen ze zelf oordelen wat er aan de hand zou kunnen zijn met het gas geven

dirk2269 0
badge

17 jaar

Ik heb nu een offerte voor de mafsensor vervangen voor € 220, is beter dan die € 500, maar wat doet een mafsensor eigenlijk, ik heb hem de stekker losgemaakt en merk geen verschil in rijden en alles.

Ralph

Ralph9255 0

17 jaar

die meet hoe veel lucht er de motor in gaat

dirk2269 0
badge

17 jaar

Ok Dirk, maar wat als je nu geen verschil merkt van het met of zonder maf-sensor rijden, functioneert deze dan niet ?

gr Ralph

Ralph9255 0

17 jaar

Heb de dagteller van de Focus afgelezen en daarop knippert "DTC 9202"alsmede een melding P107, zijn dit foutcode's ?

Bij voorbaat dank.

Ralph

Ralph9255 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.