Ford Ka 2006: koppeling problemen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Met koude motor schakelt de auto goed. Koppeling grijpt wel heel snel aan. Als ik koppeling pedaal net los laat komen komt auto in beweging. Na +/- 15 km rijden als motor op temperatuur komt krijg ik problemen met het overgaan naar andere versnelling, net of koppeling de versnelling bak niet goed vrij zet. In achteruit schakelen is dan bijna niet mogelijk en geeft een hoop kabaal van de tandwielen die over elkaar lopen in laats van in te grijpen.

BraSja

Geplaatst door BraSja (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

Als het systeem hydraulisch is , zit er waarschijnlijk lucht in het systeem , waarschijnlijk 1 van de cilinders lek , ontluchten en kijken welke er nat is , bij het pedaal is het makkelijkst om te controleren.

BraSja (0), 3 jaar geleden

Bedankt voor de info, ik ga er mee aan de slag.

firedriver (0), 3 jaar geleden

Bij hydraulische heb je ook lekkage onder tss. versnellingsbak en koppelingshuis Gr.

BraSja (0), 3 jaar geleden

Raak geen olie kwijt uit reservoir en kan geen vette plekken aan koppelinghuis en versnellingbak ontdekken. Inwendige lekkage aan koppeling cilinders lijkt mij daardoor meer voor de hand of heb ik dat mis. Ik ga in eerste instantie proberen het systeem te ontluchten en kijken wat dit brengt.

Heino4267 (110), 3 jaar geleden

Staat het oliepeil in het reservoir zonder bijvullen laag of normaal?

BraSja (0), 3 jaar geleden

Het oliepijl in het reservoir staat zonder bijvullen op het MAX streepje. Ik raak tot op heden geen remolie kwijt.

firedriver (0), 3 jaar geleden

Dan blijft er nog één ding over, drukgroep ???
Hoop ik toch, kan niet anders, wat ik soms meemaakt dat als ik bij iemand een koppeling moet vervangen en er aan niets te zien is, denk eerder verzwakking diafragmaveer koppeling, en voor een appel en een ei heb je voor nog geen 100 euro een hele set als je het zelf doet natuurlijk,
gr..

BraSja (0), 3 jaar geleden

Bedankt voor de info.

BraSja (0), 3 jaar geleden

Heb alles doorgespoeld met verse remolie en ontlucht. Momenteel lijkt alles in orde, wat natuurlijk geen garantie is voor de toekomst. Bedankt voor jullie info.

check

Beste antwoord, geplaatst door BraSja (0), 3 jaar geleden

Alles werkt nog immer naar behoren, lijkt dat probleem verholpen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.