Ford Fiesta: krijg hem niet meer in versnelling

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Het begon enige tijd geleden toen ik bij het rijden een trilling + bijgaand geluid in de koppelingspedaal voelde. Als de motor in neutrale stand stond werd ik niets gewaar. Die trilling en geluid werden alsmaar erger toen ook de koppeling zelf een koffiemolengeluid begon te maken. De koppeling zelf slipte niet maar ik had steeds meer moeite om te schakelen (1ste en 2de versnelling gaven de meeste problemen).
Sinds vorige week kan ik in het geheel niet meer schakelen. Ik voel geen weerstand meer op de pedaal. De kabel is weliswaar niet gebroken.
Kan er mij iemand zeggen waaraan dat zou kunnen liggen? Volgens de garagist (die moet voortgaan op mijn verhaal) zou het de koppeling NIET zijn. Hij heeft er wel niet bijgezegd wat het wel kan zijn.
Alvast bedankt!

searchdark

Geplaatst door searchdark (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij wel de koppeling.
ik denk dat je druklager is vastgelopen en zich door de drukvingers heeft heengewerkt zodat de drukgroep nu helemaal niet meer ontkoppelt.

ressort (0), 16 jaar geleden

Fastbreakryder heeft zeer waarschijnlijk gelijk è!!!!!!
Ressort

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.