Ford scorpio: Lambda sonde of niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.o ltr DOHC

Wie kan mij helpen,

bij apk afgekeurd op te hoge co uitstoot. Lambda sonde moet vervangen, zou een optie zijn maar kan ook aan kat. of platina bougie's liggen. UItlaat is lek dicht.
Wie heeft hier ervaring mee en kan mij wat meer informeren?

Vriendelijke groet Eddy

xev3455

Geplaatst door xev3455 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

trek de lambda eens los met de meting en kijk of ie veranderd
zo ja zou ik`m vervangen

carcrosser (0), 16 jaar geleden

2.0 DOHC 16 V of niet???

bij de oude scorpio's wil het nog weleens voorkomen dat de kat leeggehaald wordt voor paar Pk's extra of omdat hij dichtslaat (is mij ook al 2x overkomen bij een V6).

je hebt toch met een 4 gas tester gemeten? daar staat ook je lambda getal op: als die niet mooi rond de 1 is kun je erop rekenen dat de lambda kapot is. Als die wel mooi 1 is reken dan op een lege kat.

Je kan natuurlijk ook je lambda even meten door de zwarte draad te meten met een spanningsmeter: die moet pendelen tussen 1 en 0 V. als hij niet wisselt klopt er iets niet. Als hij 0 v blijft kun je ervanuitgaan dat hij kapot is. Als hij verder uitslaat moet je even kijken of de grijze draad wel massa heeft.

succes met zoeken.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

hmmmm
mis weer iets
ouwe vort oid
zal red bull zijn

carcrosser (0), 16 jaar geleden

@cars&motors: hoe bedoel je bovenstaande post? Ik snap je niet: een 2.0 DOHC behoeft nl geen 16V te zijn. de oude scorpio's (dus die met liggende lampen) waren gewoon 8V motoren en daar is dit een bekend probleem.

Dit is echter een kikkeroog. Die heb je met 8V en 16 V motoren. ik weet echter niet hoe de kat zich daar houd, die zit nl meteen in de downpipe..

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

ik bedoel iets anders
hoop dat die ouwe vord er nog is
die snapt m
en de moderator ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.