Ford Scorpio: Motor loopt slecht en veel te rijk

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 i V6 12v

Hoi,

Wij hebben een motor van een Ford Scorpio in gebouwd in een Ford Mustang.
De motor is afkomstig uit een Scorpio van bj ongeveer 93-94 (het model wat lijkt op de sierra) en is een 2.9i V6 12v.
Het probleem is dat de motor niet goed wil starten en lopen. Uit de uitlaat komt donkere rook en ruikt sterk naar benzine waardoor ik denk dat ie te rijk loopt.
Als de motor helemaal niet wil starten is ie verzopen, alle bougies zijn nat.
De computer geeft heel veel storingen aan (code 21,22,23,33,34,76,79,86,89,95,96) Ergens is er dus iets niet goed gegaan met overbouwen van de draadboom,
Nu heb ik wel een schema , dus de draadboom controleren is niet zo moeilijk, Maar ik kan nergens waarden vinden die de sensoren af moeten geven. Heeft iemand die, zodat als ik klaar ben met meten van de kabelboom de sensoren 1 voor 1 kan gaan controleren? En heeft iemand een lijst van wat de storingscodes betekenen, ik heb zelf wel een lijst, maar de helft van de storingen komen daar niet in voor.

Mvgr Sander v. Diesen.

Unizuki

Geplaatst door Unizuki (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Edje Raketje (0), 16 jaar geleden

Met zoveel foutcodes lijkt mij dat er een of meer massadraden ontbreken.

Unizuki (0), 16 jaar geleden

Probleem gevonden, Er waren met overbouwen van de injectie twee draden gekruist van de draadboom (heb ik verkeerd gemaakt), Na nog wat problemen met starten bleken de bougies ook vet geworden, door het vele starten en slecht lopen. Motor loopt nu bijna perfect, alleen de ontsteking staat nog niet helemaal goed, mijn ontekingslamp is net overleden, dus dat doen we morgen.
Ik heb inmiddels ook de sensorwaarden gevonden, en een lijst met alle storingscodes die gebruikt worden door ford (ca 700 codes!!).

Mvgr Sander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.