Ford Ka: Lekage Ford Ka

Bouwjaar: 2005

Rechterzijde kan het niet goed zien heb de bekleding eruit.Komt achter dekachel vandaan.Tussen schutbord en kachel?????.Wie heeft er al eens eerder mee gestoeid??

E.Kooij

Geplaatst door E.Kooij (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waar slaat dit op?.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Kan de behuizing zijn van het interieurfilter.Eens gehad met een ord Puma.

E.Kooij (0) PRO, 19 jaar geleden

Als tegen het schutbord aankijk loopt het daarlangs naar beneden.Ik heb de kachelunit even opgelost om tekijken of ik het rechtergedeelte van de kachel kan scheiden.Maar dit lukt niet ik krijg niet alle klemmen los .Er zit er nog een aan de achterkant.Tijdens het losschroeven van de rechter 2 M8 bouten leek het wel iets harder te gaan lekken. het probleem is dat je het niet ken zien achter die kachel.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

mogelijk lekt de doorvoer van de kachelslangen(heeft de patient airco??)als je onder de motorkap de paravent weg haald kunje de doorvoer naar het kachelhuis wegnemen (de airco verdamper en als ik het goed heb ook de kachel radiateur) misschien kun je via die opening zien waar de lekkage vabdaan komt.
wij als for dealer hebben al meerdere malen meegemaakt dat het kachekhuis lekte op de deelnaad...

E.Kooij (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie Ruud.Ik vermoed ook dat hij op de afdichting kachelbak / parafan lekt.Hoe hebben jullie dit opgelost?Als je de kachel vanbinnen losschroeft zodat je wat ruimte krijgt kan je er dan van de bovenkant bij?Hij heeft overgens Airco.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

ja als je vanuit de motorkap de condensor demonteerd kun je in het kachelhuis komen. echter als hij lekt op de deelnaad is een nieuw kachle huis het beste en daarvoor moet het gehele dashboard er uit.(van binnenuit afkitten is te proberen) succes..

tinus11482 (0) PRO, 19 jaar geleden

condensor?
Die zit toch voor de radiateur?

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

ja sorry ik bedoel natuurlijk verdamper...

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja,komt inderdaad veel voor,wat ruud zegt.
Roestvorming op de naad van kachelhuis/schutbord komt veel voor.
Je kan de naad opnieuw met kit afdichten,of voor de beste oplossing gaan,en dat is kachelhuis,en dash demonteren,en roest aanpakken.
Goedkope oplossing is onder je paravent,de naad/afdichting waar je slangen ingaan afkitten.

Succes!

Niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.