Ford Scorpio: lichschakelaar (+ventilatorschakelaar + verlichting klok)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0i 16v

De lichtschakelaar van mijn Scorpio is wat erg gammel aan het worden. Daardoor werk soms (een deel van) het licht niet. Hoe kan ik die vervangen? Ik denk dat ik een deel van het dashboard moet openen, maar dat heb ik bij deze auto nog nooit gedaan.
Als ik dan toch bezig ben: ik wil ook het lampje van mijn dashboardklokje vervangen en de schakelaar van mijn ventilator (werkt wel in stand 3, maar niet in stand 1 en 2) controleren. Ook hier de vraag: hoe kom ik daar bij? Uiteraard liefst zonder het dashboard te beschadigen.

Alvast dank

Peter

pw

Geplaatst door pw (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

robbie10005 (0), 17 jaar geleden

het houten gedeelte van het daschboard moet eruit of los kan er gewoon uitgetrokken worden zit met klemmetjes wel hier en daar een schroefje bij de radio en bij de klokken is best een prutswerkje en de lichtschakelaar kun je er zo uit trekken 2 klipjes indrukken als je toch bezig bent kijk alle lampjes van de daschboardverlichting na de klok is er nu ook zo uit dus alles in een keer ben je er voor langere tijd vanaf

pw (0), 17 jaar geleden

Dank voor je reactie. Ik ga het proberen en zal eens kijken of ik die klipjes van de lichtschakelaar kan vinden. Moet ik dan eerst de knop eraf trekken?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

probleem met je ventilator zit hem waarschijnlijk niet in de schakelaar, maar in de voorschakelweerstand, als deze is doorgebrand, doet je vin het inderdaad nog maar op de hoogste stand. De weerstand moet je zoeken ergens in het inlaatgedeelte van de luchtkanalen, deze zit in de pijp geschroefd vanwege de broodnodige koeling. meestal in de buurt van de ventilator zelf. Het zal een blokje zijn met ongeveer 4 draden eraan, deze zijn vrij dik, en als je de bedrading vanaf de kachelventilator terugvolgt, zal je hem wel ergens tegenkomen.

groeten Marcel

robbie10005 (0), 17 jaar geleden

ja lichtknop moet je eraf trekken
en de voorschakelweerstand van de kachel zit onder de motorkap bovenop het kachelhuis zitten 7 draden aan 1 grote stekker en 1 of 2 kleinere

pw (0), 17 jaar geleden

OK, hartelijk dank voor jullie reacties. Ik ga ermee aan de slag. Ik moet alleen even wachten tot ik een nieuwe lichtschakelaar heb (en de voorschakelweertand).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.