Ford mondeo: loopt niet meer op lpg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

sinds kort loopt ie helemaal niet meer op gas. Het probleem kondigde zich aan wanneer ik een klein stukje had gereden en de motor nog niet warm is en em dan uit zet en weer start. De auto start dan op benzine en na ongeveer 1 seconde schakelt ie over naar lpg. Normaal ging dat goed maar nu slaat de motor meteen af. Wanneer ik direct na het starten op het lpg knopje druk dan schakelt ie op bnzine en slaat ie niet af. Wanneer ik op de snelweg rij en dan weer naar lpg schakel dan slaat ie afna 1 seconde. Wanneer ik dan de auto uit laat rollen en speel met het gaspedaal vindt er geen ontbranding plaats. Hij krijgt dus geen lpg of geen vonk.
Nu doet ie het helemal niet meer op lpg.
Wie heeft er een idee? Hoe kan ik snel zien wat voor merk/type het is? het is in ieder geval LPG3 met een gewone mixer en zo'n stappenmotorklep in de aanvoorslang. Er zit een aluminium kastje achter het dashboardkastje. Wanneer ik van benzine naar gas schakel komen daaruit twee klikje van twee verschillende relais (lijkt het) het derde kllikje komt uit de onderbouw tank, ik denk de afsluiter.

Geplaatst door

wouter12337 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

is de verdamper ooit wel eens schoon gemaakt?

gr paddo

paddo 0

17 jaar

Kijk eens of je hier wat info kan vinden, het is wel van de meganeclub, maar het lpg principe is hetzelfde. En dan met name het stuk over periodiek onderhoud.
groet,
Martin

mkroon 0

17 jaar

Duidelijk. 2 man die me vertellen dat je de verdamper schoon moet maken. Ik zal het komende weekend :( de sludge er uit halen en het resultaat terugmelden. Alvast bedankt!

wouter12337 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.