Ford Focus C-Max: mil-lamp gaat branden

Bouwjaar: 2004

Heb een focus c-max waarvan het mil-lampje gaat branden tijdens het starten. Foutcode met wds p1412(vastzittende egr-klep). De egr-klep is reeds vervangen. pcm is geprogrameerd met de laatste kalibratie.

Iemand ervaren met dit probleem.

jan4968

Geplaatst door jan4968 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je na het vervangen van de egr-klep de functie 'reset egr-klep' gedaan met wds?

Die egr-kleppen wordt blijkbaar een beetje een probleem bij de DV6 en DW10 motor. Heb er zelf ook al een aantal moeten vervangen. Afwachten wat dat geeft in de toekomst.

jan4968 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja,reset heb ik uigevoerd

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Het mil-lampje blijft dus nog steeds branden? En is het nog steeds dezelfde foutcode? Heb je de bedrading al gecontroleerd? Controleer ook eens de stekkers op de pcm. Af fabriek durven ze daar soms nogal wat siliconen indoen. Dat wil soms wel eens problemen geven. Schoonblazen met perslucht om die siliconen te verwijderen.

jan4968 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi yoshi, stekkers zijn gecontroleerd deze week en zijn inorde. Ook is de pcm vervangen en geprogrameerd met de laatste software(4m51-12a650-nd). Mil-lamp gaat nog steeds branden als de wagen gestart wordt en foutcode p1412 is steeds opnieuw aanwezig.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

het wordt tijd voor contact met de hot-line...

jan4968 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zitten met het zelfde probleem,geen oplossing.

pieter9038 (0) PRO, 18 jaar geleden

jan, ik heb ook al veel problemen gehad met de c-max, en veel van deze storingen komen toch veel door stekkers die niet goed in elkaar zitten, ook al denk je dat ze wel goed zitten, met name de stekkers in de rechter a-stijl.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.