Ford Mondeo: Mondeo 1.8 TD 1999, blauwe walm en weinig vermogen

Bouwjaar: 1999

Ik heb onlangs een Mondeo aangekocht. De auto vertoont een aantal problemen, deze zijn, slecht starten vervolgens loopt hij een beetje bokkig/stotterend (totdat hij warm is) hij blijft overigens een beetje overslaan. Dit alles gaat gepaard met een blauwe walm. Hij blijft walmen ook tijdens het rijden en met name bij optrekken. De auto trekt niet goed door, de turbo werkt tot rond de 3200 toeren en heeft weinig kracht. De vervroegingsklep rattelt als ik hem op contact zet, heb al een reinigingsmiddel gebruikt. de gloeibougies zijn getest op spanning. Kan geen lekke of poreuze leidingen waarnemen. Wie kan mij een oplossing bieden voor dit euvel??

Met vriendelijke groet, Ferdinand.

Ferdinand3013

Geplaatst door Ferdinand3013 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vervroegingsklep defect.

Willem

Ferdinand3013 (0), 18 jaar geleden

Ben bij dieselspecialist geweest en bij de dealer, de conclusie daar was dat de vervroeginsklep werkt. Ik heb zelf eens gelezen dat de weerstand op de derde verstuiver rond de 170 Ohm moet liggen. Nu heb ik de weerstand gemeten, mijn meter op 200 gezet en als ik dan meet blijft deze hangen rond de 68 Ohm. Wat geeft dit dan aan, zit het probleem dan in de verstuiver of iets derglijks?

lekensmark (0), 18 jaar geleden

Rijd met het zelfde type en kan je mischien een beetje helpen.
Zeer slechten starten, moest 2x voorgloeien en sloeg dan wel direct aan met een flinke wolk.
Reinigingsmiddel ingedaan (ASTA3000) probleem was opgelost.
Rottig rijden en niet vooruit willen kwam bij mij door de rede dat hij zeer lang had stilgestaan en waarschijnlijk op zijn 4 jarig bestaan nooit boven de 2500 toeren was geweest.
Was van een oude meneer en had er zelfs geen snelweg meegereden
Turbo wegvallen doet de mijne op 3500 toeren.
Bij gewoon rijden geen rook, bij hoog in de toeren klimmen en/of de caravan trekken denk je soms dat je met een vrachtwagen aan het rijden bent uit Rusland.
Bij mij is het wel echt roet, bumper boven de uitlaat en voorkant + zijkant van de caravan zien zwart na een grote reis.
Blauwe rook is normaal gezien verbruik van olie, nergens een pakking lek?
Anders ééns naar een anderre dealer gaan die zijn werk wel van harte neemt.

Ferdinand3013 (0), 18 jaar geleden

Heb vandaag de auto gehaald en het probleem is verholpen. Hij rijdt weer als een zonnetje, regelmatig toeren en het trekt goed op. De brandstofpomp stondt te laat en er zaten gloeibougies in, die niet van het juiste type waren. Deze ook vervangen. De turbo werkt weer goed, al met al rijdt hij nu super. Bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.