Ford Mondeo: motor houdt in en start slecht

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TD

Wij hebben een Ford Mondeo 1.8 TD uit 1998 en sinds een week of 3 start hij slecht en houdt hij vreselijk in en slaat ook zomaar af als je wil terugschakelen naar zijn 2(dit doet hij niet altijd). Dit is gekomen nadat wij een keer diesel hebben getankt bij een Tango. We weten niet of dat hier van komt. We hebben nu voor de eerste keer V-power getankt en voor de tweede keer een flesje injectorreiniger bij een volle tank in gedaan. Start wordt wel iets beter. Het afslaan doet hij de ene keer wel en de andere keer weer niet. We vinden dit zo vreemd.

Wie weet wat wij hier aan kunnen doen?

We hebben van iemand gehoord om 5 liter benzine te tanken en daarna vol met diesel. Kan iemand ons hier iets over vertellen?

Fanny

erikfanny

Geplaatst door erikfanny (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja het is wel vreemd maar mij lijkt het verstandig het storings geheugen eerst uittelezen en als daar niks uit komt het brandstoffilter tevervangen .

groetjes jan.

dupl-u-2844-5dd1477f07207+iceman564 (0) PRO, 17 jaar geleden

zat meer te denken aan de fits.
De vervroegingsklep voor in brandstofpomp.

afslaan doen deze motoren meestal niet meer bij een lek membraam van de opvoerpomp , als de motor eenmaal heeft gedraait.

Jossie (0), 17 jaar geleden

De fits moet je een paar tellen horen ratelen als het contact aanzet, als je deze niet hoort deze vervangen, kost ongeveer € 200,-. Echter, zelf denk ik dat het de handpomp van de brandstof is, ik heb het zelfde meegemaakt, komt vaker voor. Het membraam kapot en daardoor zuigt het lucht aan, kost ongeveer € 65,-.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.