Ford Mondeo: Startmotor draait wel, slaat niet aan. Garage had al 'm vervang

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 dohc

Mijn startmotor raakte kapot (ik kon alleen nog maar een tik horen). Ik heb van de sloop er zelf een andere ingezet, met veel moeite maar trots dat het gelukt was. Eerste keren starten leverde een paar tikken op daarna helemaal niets meer. Dus het was een defecte startmotor van de sloop...

Auto aangeduwd en bij een autogarage neergezet. Zij hebben er weer een andere startmotor (2e hands) ingezet. Hij deed het weer. Maar: de eerste dag erna draaide de startmotor wel maar sloeg niet aan. Direct daarna sloeg het wel aan. De weken erna nog een paar maal gehad dat hij wel ronddraaide maar niet aansloeg, en direct daarna wel weer aansloeg.
Maar: Vandaag sloeg hij helemaal niet meer aan, alleen maar ronddraaien. Ik kan nu weer geen kant op.

Hoe kan ik dit verhelpen?

En omdat ik 3 weken geleden een reparatie bij de garage heb gehad, kan ik hier nu dan wel voor garantie mee terug? Moeten ze het alsnog kostenloos repareren?

Alien_Inside

Geplaatst door Alien_Inside (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Dat je auto niet wil aanslaan hoeft niet aan de startmotor te liggen. Het is een ander verhaal als de startmotor WEL draait maar de motor NIET wordt meegenomen, dan is de bendix kaduuk. En in dat geval zou je misschien bij de garage verhaal kunnen proberen te halen.
suc6
Peter

Alien_Inside (0), 17 jaar geleden

In eerste instantie denk ik aan defecte startmotor want
a)de allereerste startmotor gaf alleen nog maar een *klik*, geen gezoem oid, leek me defect dus.
b)ikzelf zet er een andere in vd sloop
c)garage zegt dat startmotor defect was, garage vervangt hem en hij doet het weer, zij het tijdelijk voor 3 weken.

Die tijdelijkheid kan erop duiden dat het idd niet alleen de startmotor is, maar ik denk van wel omdat het toch 3 weken gewerkt heeft?

Nu draai ik de sluitel om, startmotor gaat +/- 1x rond en dan hoor ik gezoem (van de benzinepomp??). Vanochtend stuk of 12x geprobeerd, iedere keer een heel klein startje, dan weer gezoem. Ik dacht dat gezoem het ronddraaien van de startmotor was maar dit is dus vlgns mij niet zo. Kortom hij draait niet echt rond lijkt me.

Wat kan ik doen/zeggen tegen de autogarage, want het heeft 3 weken gewerkt...

En als het de startmotor niet is, dan worden er logischerwijs nieuwe kosten gemaakt omdat het een 'nieuw' probleem is, maar dan heb ik de eerste reparatie voor niets betaald dus (en 2 andere startmotors versleten voor niets...). Wat kan ik hiermee doen?

Peter8838 (0), 17 jaar geleden

Als je het mij vraagt, is gewoon de accu aan het eind van z'n latijn. Dan krijg je deze kuren. Heb je al eens startkabels of een andere accu geprobeerd?

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De massakabel is ook een vaak voorkomend probleem,deze zit bij de versnellingsbak bevestigd

Hans

Alien_Inside (0), 17 jaar geleden

Bij de 1e startmotor (die dus alleen klik zei 2 mnd geleden) heb ik startkabels geprobeerd. Geen soelaas. Gewoon defect lijkt me...
2e startmotor van de sloop: geen soelaas ook niet met startkabels.
3e startmotor: door garage ingezet, werkte gewoon 3 wkn -->dus lijkt me startmotorprobleem van de eerdere startmotoren, geen accuprobleem, en bovendien zou de garage toch wel de accu bekeken hebben?

Ik heb geen andere accu liggen, dan moet ik een nieuwe kopen en aangezien startkabels geen effect hadden lijkt me een nieuwe accu overbodig, toch?

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meet het spanningsverschil eens tussen de minpool van de accu en het motorblok tijdens het starten.

Hans

Alien_Inside (0), 17 jaar geleden

Kenners hier. Na 30x aan/uit zetten en toen eindelijk een start, ik vandaag naar de garage. Ze zeiden me dat het inderdaad de accu kan zijn. En tevens: wellicht een verkeerde diagnose gesteld de vorige keer?

Een monteur zei nog, dat de vorige keer de startmotor eerst nog getest was, ik hoop dat dan maar. De sloop zweert iig dat het een werkzame was.

Bij de garage meteen een andere accu erin gezet ivm lage spanning. Nu start hij weer.

Hopelijk heb ik achteraf gezien niet 2x voor niets een andere startmotor erin geplaatst. Voor nu: opgelost!

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Alien, ik kan je troosten, had de startmotor van mijn mondeo ook bijna vervangen. Het was lente en in de winter geen problemen gehad met de accu, dus die was bij mij niet verdacht. Toch ff getest met startkabels, bleek toch de accu. Trouwens, als de accu heel slecht is helpen startkabels ook niet voldoende. Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.