Ford Mondeo: zwarte rook pluimpjes met gas geven en turbo geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 135 pk tdci

ik ben bezig om een mondeo dioesel 135pk tdci te kopen met 145000 op de teller.
deze auto komt uit lease.
Als hij in de vrij staat en ik snel een paar keer achter elkaar gas geef dan zie ik wat zwarte rook pluimen uit de uitlaat. onder het rijden zie ik althans door de achterruit ere niets van.
Er is net een nieuwe turbo ingekomen en nu vertrouw ik het niet helemaal. de verstuivers en de intercooler zou schoon gemaakt zijn.
De verkoper zegt dat die rook pluimen niets zeggen en dat dit vrij normaal is.
verder zegt hij ook dat de turbo als deze inkomt een soort van ventilator geluidje maakt , even zoemend, en dat dit ook vrij normaal is.
Heeft iemand hier ervaring mee ?????

mat7520

Geplaatst door mat7520 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

135 pk bestaat niet. of 115, 130 of 155 pk
Volgens mij is dat verschijnsel niet abnormaal bij de mondeo, ik heb er al veel gezien waar rookpluimjes uitkomen bij vertrekken en telkens bij het schakelen.

nanavisitor (0), 17 jaar geleden

Het ventilator geluidje lijkt op een verstuiver die buiten de marges loopt. De rookpluim meer op de turboklep die blijft hangen. Bekend probleem van de mondeo, bij mij moestíe vervangen worden.

schonenberg (0) PRO, 17 jaar geleden

leuk maar ik denk dat nanavisitor de egr klep bedoeld die geven geregeld problemen ik heb nog nooit bij ford een turbo vervangen en ja erg kleppen is gewoon troep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.