Ford Mondeo: Motor valt na tikkend geluid uit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Het zal je maar gebeuren, heb je nog even voordat je op vakantie gaat je auto een grote beurt laten geven, is distributieriem nog vervangen, denk je veilig weg te kunnen.
En dan na 5 uur rijden, tikkend geluid, auto gaat steeds langzamer rijden en valt uiteindelijk uit om niet meer te starten...

Hoor net van mijn zus dat ze langs de kant van de snelweg staan, was benieuwd waar dit probleem aan zou kunnen liggen. Details weet ik dus niet. Kan het zijn dat distributieriem niet goed is afgesteld?

Jess

Geplaatst door Jess (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Verkeerd afgesteld? Hoop voor je dat de riem nog heel is als ik dat zo hoor, maar tikkend geluid kan ook een drijfstanglager zijn, ben bang voor je dat het niet een klein probleempje is, succes

Jess (0), 17 jaar geleden

Ja dat het een grote reparatie wordt is nu duidelijk. De waterpomp was kapot, lekte koelvloeistof, thermostaat gaf niks aan, en daardoor is uiteindelijk de koppelingsplaat ook nog s kapot, kop moet gevlakt worden e.d.... aardig wat kosten erbij dus..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.