Ford Mondeo : motor loopt soms niet zo mooi stationair

Brandstof: Diesel, Vermogen (kw): 85

Mijn mondeo tddi 85Kw loopt na lange ritten met hoge(re) snelheden niet mooi stationair; zweeft wat rond de 900-1100tpm. Na minuut of 5 a 10 wordt het beter.
Wanneer de motor warm wordt na een koude start heeft hij een vergelijkbare kwaal (dit ervaar ik in de file regelmatig).
Met eenmaal warme motor in de stad/file geen stationair-problemen.
Het probleem is niet heel vervelend maar ik zou graag weten wat het kan zijn. De auto heeft inmiddels bijna 200.000km gereden en doet t verder prima; trekt goed, rookt niet en verbruikt geen olie.

JanT5139

Geplaatst door JanT5139 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JanT5139 (0), 17 jaar geleden

Ben ermee naar de garage (Ford dealer; Boerhof Groningen) geweest, die hebben niets 'gevonden'. Maar ze hebben em alleen maar uitgelezen..
Ondertussen blijft het probleem zich voordoen. Het komt zelfs vaker voor nu, maar net niet als ik het wil laten zien. Zou het iets met valse lucht kunnen zijn? Of vieze EGR? (is mij door mensen gezegd maar de garage wuift dit weg)
Ik kan zelf niet sleutelen, maar zou graag de (een andere?) garage wat hints geven. Of heeft iemand een andere suggestie wat te doen. Alvast dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.