Ford Transit: motor stil gevallen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: t260 100 pk

geachte forum leden
Ik heb een vraag wat dit zou kunnen zijn mijn ford transit is onderweg gewoon stilgevallen hij start wel gewoon maar wil niet aan slaan De brandstof tank was zeker tot een kwart gevuld dus dat zou ook niet kunnen zijn hij heeft gewoon goed gedraaid dus zonder mankementen hij reed gewoon goed volgens mij heeft deze een ketting als dustributie
Als je start geeft hij toch een gewoon geluid als anders Ik hoor daar niets vreemd aan zou er electrisch iets kunnen zijn dat meer voorkomt bij ford ?
Ik hoop dat ik een goede tip krijg waar ik moet gaan zoeken
e de waele

Edewaele

Geplaatst door Edewaele (60) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Kijk om te beginnen of je wel brandstof krijg bij de verstuivers

Edewaele (60), 10 jaar geleden

Jan dat ga ik doen maar de auto staat in belgie daar kan ik nu niet bij maandag morgen ga ik dat bekijken is dit een gewoon brandstof systeem of comonrail ?
e de waele

Edewaele (60), 10 jaar geleden

Jan
Ik ben bij de ford transit moter: 260s 2.0 tdi geweest en heb het volgende geconstateerd als hij start komt er wel brandstof uit de verstuiverleiding maar hij geeft geen druk ik kan hem met de vinger afsluiten dus dat is niet goed wat zou dat kunnen zijn ?
Ik heb alle zekeringen die met het brandstof systeem te maken hebben doorgemeten en zijn allemaal goed blijft er misschien electrisch iets hangen of een relais dat blijft plakken
Er zijn toch wel forum leden die dat eerder hebben mee gemaakt Hij is er met rijden gewoon mee gestopt ineens klaar dus er moet iets zijn gebeurd maar wat ?
e de waele

Edewaele (60), 10 jaar geleden

Ik heb de auto maar naar de garage gesleept 1500 EURO ??
In het forum ben ik niets mee opgeschoten wel jammer ik had wel wat meer reactie verwacht
misschien in een volgende probleem
E DE WAELE

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Maar wat was de storing dan, en die 1500.00 was dat rep kosten, je kunt niet van ons verwachten dat wij vanaf de pc kunnen zien wat de storing is, wij doen ons best soms lukt dat soms niet

Postie (0) PRO, 10 jaar geleden

Zal de brandstofpomp wel zijn, ja als de dealer dit monteerd zoals het voorgeschreven is bij ford, dan klop de 1500 euro wel.

Edewaele (60), 10 jaar geleden

Ok ik laat nog wel wat horen hoe het is afgelopen allemaal toch nog zeer bedankt voor jullie aandacht
mvrg e de waele

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dus 1500 waren toch geen sleepkoste mag ik hopen?

Martien10 (0), 10 jaar geleden

de krukas of nokkenas positiesensor kan stuk zijn

robertjan101 (0), 10 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem maar wat was nu de oplossing

Martien10 (0), 10 jaar geleden

Heb deze laten uitlezen, krukaspositie sensor stuk. Kan ook de nokkenaspositie sensor zijn. Is volgens de dealer monteur niet altijd duidelijk, als het al uit te lezen is.
Heb deze alle twee gekocht zijn niet duur, rond de € 15,-- pst. en toen vervangen.

Bij deze was inderdaad de krukas positiesensor stuk. Daarna probleem opgelost. De ANWB had het ook al over de brandstofpomp enz, maar dit was het niet. Viel ook onder rijden meteen stil. En sloeg bij starten niet meer aan.

Succes.

robertjan101 (0), 10 jaar geleden

Bij mij loste de sensoren het probleem niet op. Ik heb hem uitlaten lezen mijn eigen uitlees apparaat pakte niet maar een Bosch kast van een collega wel.
En daar kwamen de foutcodes p1564 en p1664 uit wat zoveel betekent als een probleem met de brandstofpomp elektronica. En dit bleek op te losse zijn met de revisie van de module op de brandstofpomp. Ik heb de module gedemonteerd en op gestuurd naar Actronics en vandaag weer gemonteerd en hij loopt weer als een zonnetje.
Dit hebben ze denk ik ook gedaan in Belgie gezien die €1500,-- het is namelijk een uur of 12 werk incl schoonmaken plus koelvloeistof, nieuwe inlaat pakkingen en natuurlijk de revisie

Edewaele (60), 10 jaar geleden

Heb deze pomp laten vervangen bij de dealer moest inderdaad afgemeld worden en weer terug aan melden
dat kon ik niet zelf dus ik kon niet anders
e de waele

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.