Ford Mondeo: Motor trilt en slaat af, bobine en/of bougiekabels probleem?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Paar dagen geleden heeft ANWB geconstateerd dat mijn bobine kapot was. Ik heb nieuwe bobine ingezet. Probleem was niet geholpen. ANWB is weer bij me geweest en geconstateerd dat één van de bougiekabels niet goed was. Volgens ANWB zijn de bougies goed. Na intapen van de kabels liep de motor weer rustig. Ik heb toen ook een rondje op de parkeerterein gemaakt zonder problemen. Helaas ging vanochtend bij wegrijden weer mis. De motor loopt niet rustig en slaat bij wegrijden gelijk af! Inmiddels heb ik de bougiekabels gekocht. Ford garage waar ik de kabels heb gekocht adviserde om ook bougies te vervangen. De verkoper zei dat het beste is om bobine en kabels samen te vervangen.

Mijn concrete vragen: Heb ik de nieuwe bobine kapot kunnen maken doordat ik alleen bobine heb vervangen en niet ook de bougiekabels? Als ik vanuit ga dat de nieuwe bobine nog steeds goed is, mag ik de bougiekabels vervangen zonder dat kabels stuk gaan omdat misschien nieuwe bobine ook kapot is? Moet is ook bougies vervangen of kan ik beter eers bougiekabels vervangen en dan pas beslissen over bougies? Mag ik eerst één kabel vervangen of moet ik alle kabels samen vervangen.

Bij voorbaat dank,
Branko

Branko

Geplaatst door Branko (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat er een nieuwe bobine bij de kabels moet is bullshit.
Bougies met kabels vervangen is de beste optie, maar als je zeker weet dat er 1 kabel defect is mag je deze ook los vervangen, geen probleem.
Eigenlijk moet er ook een kneepje siliconenvet in de doppen, deze motoren zijn gevoelig voor overslaan.Dus als je kabels bij de dealer koopt vraag of ze een beetje vet in de doppen willen doen

Branko (0), 15 jaar geleden

Ik heb de "verdachte" kabel vervangen met een originele kabel. Motor liep eers goed. Echter na gas geven, begint de motor weer op drie cilinders te lopen. Inmiddels heb ik dus de bobine en verdachte kabel vervangen en mijn probleem is niet opgelost. Zal ik nu de bougies vervangen of is het probleem mischien ergens anders?

kleijn (0), 15 jaar geleden

ik zou in dit geval gewoon kabels en bougie.s vervangen dan heb je dat probleem in ieder geval uitgesloten want je zegt s,morgens is die waarschijnlijk lekker nat ja vocht en onsteking zijn elkaars vijanden groet willem2

Marcel1979 (0), 15 jaar geleden

Kijk heel goed de bougies na.
Ik had ook die problemen, mijn bougies waren 1 maand oud.
Na heel goed te hebben gekeken zag ik toch dat er in 1 bougie een heel klein haarscheurtje zat.
Vervangen en mijn probleem was opgelost.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.