Ford Mondeo: Kachel blijft niet warm

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Wij hebben hier een mondeo diesel uit 2001 en daar blijft de kachel niet warm. Als de kachel op warm wordt gezet, automatisch of met de hand... dan wordt het warm in de auto en dan ineens komt er alleen nog maar koude lucht. Dan moet je de kachel op HI zetten om maar iets van warme lucht te krijgen. Wij hebben de stelmotortjes al gereset en verwisseld, maar het probleem blijft. Verder nog uitgelezen via eobd maar geeft geen storingen aan.

Wie heeft een idee of vaker meegemaakt.

Greetz A.A.R.

A.A.R

Geplaatst door A.A.R (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Kijk eerst eens bij de int.temp. sender tegen het bekledingspaneel onder het stuur, het ventilatortje die erin zit moet draaien en moet ook schoon zijn.

Als dat goed is dan kan je een zelftest doen:
de toetsen 'OFF' en 'BEENRUIMTE' tenminste 2 sec. TEGELIJK INDRUKKEN, vervolgens binnen 1,5 sec. de 'AUTO'-toets INDRUKKEN. De zelfdiagnose duurt enkele seconden. tijdens deze periode verschijnen voortdurend signalen in de display van de moduul.
Als er fouten zijn dat wordt dat met 2 cijfers tegelijk aangegeven, een foutcode bestaat uit 4 cijfers.
Wanneer er geen fouten zin dan zijn alle segmenten van het display gevuld.
De test verlaten en stelmotoren resetten doe je met de 'DEFROST' knop.

Als er geen fouten zijn kan het zijn dat de stelmotor voor de temp klep stuk is

Suc6

A.A.R (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb het ventilatortje gecontroleerd, deze draait. Hij zat natuurlijk wel vol met stof dus dat heb ik gereinigd. Het heeft alleen helaas niet geholpen. Ik heb de stel motortjes gewisseld en in de basisstand terug gezet maar ook zonder resultaat.

Bij het resetten van de kachel krijg ik code 88.8.

Zijn er nog andere optie's die ik kan proberen ??

Greetz A.A.R

PierreJohnCharles (0), 15 jaar geleden

Als het een automatische airco is, kan er met WDS, dus niet met IDS, een nieuwe software op de EATC-module gezet worden. Probleem was bij ons san vaak opgelost.

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Gekke opmerking, worden de kachelslangen wel warm? Anders misschien de kachelslangen even omwisselen? Zou kunnen dat de radiateur (deels) verstopt zit.
Ben eigenlijk wel benieuwd want bij de vag groep zit er -vaak- een extra elektrische voorverwarming in het koelsysteem of bij de kachel, heeft Ford dat ook bij zijn diesels?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.