Ford Mondeo: rem links achter blijft af en toe hangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDCI

Mondeo wagon.
Ik heb de remblokken bekeken en deze zijn inderdaad versleten. Nu wil ik de remklauw er afhalen om de blokken te vervangen maar ik krijg de cilinder niet terug geduwd. Komt dit door de ABS? Dit is de eerste keer dat ik blokken wil vervangen met een ABS remsysteem.
Heet iemand een idee hoe het kan komen dat de rem af en toe (het lijkt wel of het met lading achterin erger is) blijft hangen? Ik zie het aan het verbraak, dat is dan iets hoger en ik hoor em op een gegeven moment piepen en later zelfs een beetje brommen. Op een gegegeven moment is het weg. Wanneer ik dan stop dan is het hele wiel warm.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Groeten Wouter.

wouter12337

Geplaatst door wouter12337 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Alles goed schoonmaken en controleren.
Ook de hevel van de handrem goed nakijken of deze niet blijft hangen.
De zuiger moet je draaien en drukken tegelijk.
Niet alleen drukken!!!
Soms linksom, soms rechtsom.

wouter12337 (0), 15 jaar geleden

Duidelijk! De schijf is 10,97mm dik, weet iemand wat de minimale dikte is?

Hendrik4290 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kijk eens of de handremkabel niet vast komt te zitten achter aan de hevel. Dan is de veer niet sterk genoeg om alles terug vrij te trekken. Komt veel voor.

mieppiemootje (0) PRO, 15 jaar geleden

de remzuiger moet inderdaad ingerukt en gedraaid tegelijk worden. hier is speciaal gereedschap voor maar je kunt het ook proberen door met een punttang in de gaatjes van de zuiger te drukken en te draaien.let wel...dit gaat heel zwaar,dus geef niet te snel op.spuit ook je handremhevel flink in met kruipolie en beweeg 'm zo vaak mogelijk heen en weer om 'm weer een beetje gangbaar te krijgen.(mits deze inderdaad vastzit natuurlijk)
let er wel op bij het monteren van de remblokken dat de uitsparing van de remzuiger over het nokje van de remblok valt.....wat betreft de dikte van je schijf zit het nog wel goed...zie onderstaande specificaties.... succes.




Specificaties schijfremmen, achter

Omschrijving in mm
Diameter remschijf 280
Nominale dikte nieuwe remschijf 12
Minimale dikte remschijf * 10,2
Maximaal dikteverschil remschijven 0,015
Minimale dikte remblok* 1,5
Maximale remschijfslingering (gemonteerd) 0,070

Santa (0), 15 jaar geleden

Koop anders zo'n speciaal setje. Kun je voor heel veel type auto's gebruiken en doe je de rest van je leven mee.
De remzuiger verknooien en de boel naderhand herstellen kost meer dan zo'n setje...

[url=http://img366.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img366.imageshack.us/img366/5579/...[/img][/url][url=http://g.imageshack.us/thpix.php][img]http://img366.imageshack.us/images/thpix...[/img][/url]

(Leuk presentje voor onder de kerstboom.... ;) )

kleijn (0), 15 jaar geleden

ik heb het idee al weet ik de km stand niet dat je een kromme schijf hebt dat zou het trillen verklaren en dat piepen heb je soms imitatie blokken onder je auto gezet niet dat dat slechter is maar kwaliteit kost wat meer groetjes willem2

Hendrik4290 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij de meeste mondeo's past een 12 mm inbus in de remzuiger, dan gaat terugdraaien ook goed zonder het speciale gereedschap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.