Ford Mondeo: Airco ombouwen naar climate control

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TD

Hallo,

mijn mondeo heeft een airco, maar nu zag ik in een andere soortgelijke mondeo climate control zitten. Nu is het misschien een domme vraag, maar ik zou graag mijn standaard airco uitbreiden naar climate control. Kan iemand mij vertellen of dit te doen is en hoe?

Verder heb ik nog een vraag over mijn CPV met afstandsbediening. Er zit een bij de zekeringenkast onder het dashboard links een simpel zwart kastje dat de ontvanger/bediening moet zijn.

Nu word mijn afstandsbediening wat minder, ik zou graag een tweede afstandsbediening voor moeders de vrouw hebben, en ik zou graag hebben dat mijn knipperlichten knipperen bij openen/sluiten van de auto. Doen ze nu niet.

Weten jullie misschien of dit systeem (kan geen merk vinden) een standaard ford systeem is? En hoe ik hem eventueel aan kan passen/uitbreiden zodat hij aan bovenstaande eisen voldoet?

Ik hoop dat jullie een oplossing voor beide problemen weten.

Groeten Dennis

Demoman

Geplaatst door Demoman (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheoStek (0) PRO, 15 jaar geleden

Het geen de airco betreft.

Alles is mogelijk? maar weet dat het flink wat werk is en geld gaat kosten.

Op de eerste plaats moet je er aan denken dat ecc (electronic climate control) gecompliceerder is in werking dmv temperatuur sensoren en regelunit.
Dan past meestal de ecc niet in het huidige dashboard (uitzonderingen daar gelaten).
In veel gevallen zal ook de compressor vervangen moeten worden, omdat handmatige airco systeemen een compressor hebben met een vast slagvolume, tegenover compressors met variabel slagvolume die ecc hebben.
Het verschil zit in werking, de compressors met een vast slagvolume leveren meteen volledige capaciteit, de variabele compressors niet.
Dan draait de condensorventilator bij handmatige systemen altijd mee! ecc systemen niet die wordt uitgeschakeld onder het rijden..
Ik zal nog wel wat vergeten zijn te vermelden, maar het belangrijkste staat er..

Demoman (0), 15 jaar geleden

Ok, dank je, dat is dus duidelijk geen haalbare kaart. Daar moet ik maar niet aan beginnen.

Als er nog leden zijn die een oplossing hebben of die mij kunnen vertellen wat voor CPV afstandsbediening kastje ik heb, hoor ik het graag.

Alvast bedankt,

Groetjes Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.