Ford Transit Custom 2016: Na enorm schudden van de motor slaat de bus niet meer aan.

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: YMF6, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Goedemorgen,
Deze week met de bus stil komen staan met een vreemde storing. Toen ik weg reed was er met starten niets aan de hand. Na 300m moest ik vanuit stilstaand optrekken en sloeg de motor af. Dit nog 1 keer gehad bij stoplichten. Alsof ik de koppeling te snel op liet. Aan het koppel kon ik niets merken. Vervolgens op de snelweg in zijn 5 bij 100 km per uur begint de bus te shaken. Hoe meer gas je gaf hoe harder hij begon te shaken. Terug naar zijn 4, is het probleem veel minder. Bij lagere toeren gas geven begon de bus zo hard te trillen alsof je over een ingereden zandweg reed. Na een 25 km neem ik de afrit. Onder aan de afrit wil ik optrekken, slaat af en start niet meer.
De garage heeft het brandstoffilter vervangen maar dit biedt geen soelaas. Is er een bekend probleem wat de oorzaak kan zijn? Het lijkt mij dat het niet in de aandrijving zit maar dat er een cilinder gemist wordt. Stationair was er niets te merken.

WillempieV

Geplaatst door WillempieV , lid sinds 2 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Om te beginnen is het zeer onverstandig om met dit soort klachten door te rijden .
Wat heeft de garage verder gedaan dan alleen het filter vervangen ?
Is de auto uitgelezen , zijn er metingen verricht enz.

WillempieV, 2 jaar geleden

In eerste instantie dacht ik eerst dat het aan de wielen cq banden lag. Het afslaan van de auto had ik eerst mezelf verweten. Ben na het shaken bij een p even gestopt maar kon niks vinden. Later was 1+1=2 en begreep ik dat het afslaan met de storing van de motor te maken moet hebben gehad. Er is verder nog geen actie ondernomen. De ervaren monteur daar had nog geen idee waar hij het zoeken moest. Ze gaan hem vrijdag uitlezen en doormeten. Was even benieuwd of het een herkenbaar iets is. Bedankt zover voor de reactie

HBAG PRO, 1 jaar geleden

Is hier al wat over bekend?
Ik heb een bus met hetzelfde probleem staan.
Zou mooi zijn als je oplossing met ons deelt.

WillempieV, 1 jaar geleden

Dat is zeker bekend en één groot drama.
Waarschijnlijk is door een defecte verstuiver de stalen koppakking tussen 2 cilinders eruit gegaan. Dit terwijl we maar 60.000km (ofwel de eerste interval van de onderhoudsbeurt op papier) op de teller hebben.
Daarbij nog een waslijst van rare problemen. Afgebroken motorsteun, en kromme draagarm. Motorblok krom etc. En dat licht niet aan het rijden wat ik ben een hele rustige rijder.

De hele motor moeten vervangen en FORD Nederland geeft geen garantie. Wie heeft er wel eens met dit bijltje gehakt? Ik hoor genoeg problemen met de euro 6 motor uit 2016.

. . . .

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Hoe komt die kop zo beschadigd? Het lijkt wel of er een boutje in de cilinders heeft liggen rammelen.
(foto #1)
Koppakking door, enz.

    Sterker nog, er zitten op de kop in drie cylinders zichtbare beschadigingen die daar niet thuishoren. Heeft de motor wellicht iets uit de inlaat opgezogen? Wellicht stukken van het wervelkleppensysteem? Dát lijkt mij mogelijk wel een garantiekwestie met die leeftijd en kilometrage. - Heino4267, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.