Ford Transit Custom 2016: Na enorm schudden van de motor slaat de bus niet meer aan.

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: YMF6, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Goedemorgen,
Deze week met de bus stil komen staan met een vreemde storing. Toen ik weg reed was er met starten niets aan de hand. Na 300m moest ik vanuit stilstaand optrekken en sloeg de motor af. Dit nog 1 keer gehad bij stoplichten. Alsof ik de koppeling te snel op liet. Aan het koppel kon ik niets merken. Vervolgens op de snelweg in zijn 5 bij 100 km per uur begint de bus te shaken. Hoe meer gas je gaf hoe harder hij begon te shaken. Terug naar zijn 4, is het probleem veel minder. Bij lagere toeren gas geven begon de bus zo hard te trillen alsof je over een ingereden zandweg reed. Na een 25 km neem ik de afrit. Onder aan de afrit wil ik optrekken, slaat af en start niet meer.
De garage heeft het brandstoffilter vervangen maar dit biedt geen soelaas. Is er een bekend probleem wat de oorzaak kan zijn? Het lijkt mij dat het niet in de aandrijving zit maar dat er een cilinder gemist wordt. Stationair was er niets te merken.

WillempieV

Geplaatst door WillempieV , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Om te beginnen is het zeer onverstandig om met dit soort klachten door te rijden .
Wat heeft de garage verder gedaan dan alleen het filter vervangen ?
Is de auto uitgelezen , zijn er metingen verricht enz.

WillempieV, 3 maanden geleden

In eerste instantie dacht ik eerst dat het aan de wielen cq banden lag. Het afslaan van de auto had ik eerst mezelf verweten. Ben na het shaken bij een p even gestopt maar kon niks vinden. Later was 1+1=2 en begreep ik dat het afslaan met de storing van de motor te maken moet hebben gehad. Er is verder nog geen actie ondernomen. De ervaren monteur daar had nog geen idee waar hij het zoeken moest. Ze gaan hem vrijdag uitlezen en doormeten. Was even benieuwd of het een herkenbaar iets is. Bedankt zover voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit Custom of stel zelf een nieuwe vraag.