Ford Mondeo: Niet betrouwbaar in het starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0D 85KW

Ca. 2 weken terug wilde de auto, na ca. 1 uur stilstand, niet weer starten. Zat weinig leven in. Na herhaald proberen sloeg motor ten slotte aan. Uit kontrole in de garage (dealer) bleek er geen afwijkingen aan accu en dynamo te zijn. Stroom voorziening zou goed zijn.
Vanmiddag voor het eerst weer het zelfde probleem gehad. Viel op dat de led van het analoge klokje op het desbord constant een rood flikkersignaal gaf. Ik bedoel dat knopje wat bij het op slot zetten van de auto via de afstandbediening om de ca. 3 seconden een rood signaal afgeeft. Tijdens het rijden werd de tijd tussen de flikkeringen in steeds langer en bleef na ca. 2 km gereden te hebben geheel uit.
Hierna heb ik auto nog diverse malen probleemloos gestart. Ik houd aan voorgaande echter niet een goed gevoel over.
Wie kan mij een sugestie geven wat het probleem kan zijn?
Bvd.

rt1955

Geplaatst door rt1955 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dick@home (0) PRO, 16 jaar geleden

Het Knipperen Van Het Ledje Is Het Signaal Van Je Pats (startblokering)
Het Kan Zijn Dat Je Sleutel Niet Helemaal Goed Meer Is
Probeer De Volgende Keer De Reserve Sleutel Eens Maar Let Op Als Het Pats Lampje Knipert
Zal De Auto De Eerste Keer Met De Res Sleutel Niet Direckt Starten (staat Dan Nog In Blokering)
Dealer Kan Storing Uit Lezen Moet Je Toch Heen Voor Nieuwe Sleutel En Inleren.
Suc6

rt1955 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor deze, naar mij lijkt, juiste constatering. Want wat ik in 1e instantie nog niet bij mijn probleem had omschreven is dat ook de centraledeurvergrendeling slecht op de afstandbediening reageert. Ca. een maand terug is de batterij al eens vervangen. Gaf slechts voor zeer korte duur enige verbetering. Een paar weken terug melde een monteur mij bij een kontrolebeurt dat de batterij vervangen moest worden. Heb hem gemeld dat dit kortgeleden al was gedaan. Hierop heeft hij de sleutel inwendig gereinigd. Gaf echter geen verbetering.
Wat verder opvalt is dat binnen ca. 5 km na het starten soms de ontgrendeling van de sloten is te horen. Heel vreemd want sloten zijn al ontgrendelt want anders kon ik niet in de auto komen. Heeft misschien wat te maken met een dubbele ontgrendeling of weersinvloeden (nachtvorst)? Bij ontgrendeling van de deuren via de afstandbediening bij vorstig weer blijft het kofferdeksel vergrendeld. Met de speciale knop op de afstandbediening voor deze klep ontgrendeld hij alsnog. Ik ga er van uit dat na vervanging/herstel van de sleutel voorgaande symtonen opgelost zullen zijn!
RT

dick@home (0) PRO, 16 jaar geleden

beste rt 1955
het probleem van de ab heeft niks met de centr vergrendeling te doen
het wilekeurig op slot gaan is een vaker voorkomend probleem en soms zeer moeilijk te vinden
soms zit er vocht en oxidatie in de stekkers die uit de deur komen
wat ook wel voor komt is dat er vocht in een van de deursloten zit
dat de achterdeksel soms bij vorst niet open wil licht welicht aan het schakelaartje in de hand greep kan ook vocht in zitten waar door de microschakelaar vast vriest
al met al een heel gezoek
als je je sleutel open maakt zit er in het rubberen gedeelte een klein glazen pijpje dit is de transponder van de startblokering en zit verder niet verbonden aan het ab gedeelte en kan dus geen invloed hebben op de ab
maar kunnen soms weleen inwendig los kontactje hebben waar door de start blokering soms weigert
suc6 dick

rt1955 (0), 16 jaar geleden

Ik heb tot nu toe nog niets aan mijn auto laten uitvoeren/repareren. Gaf geen startproblemen meer. Tot gisteren! Hetzelfde euvel, startmotor draait wel maar motor slaat niet aan (rode led flikkert). Na enige tijd slaat hij wel aan. Mijn dealer geeft aan dat het de startonderbreker niet kan zijn want als die geen contact registreerd blijft de motor stil. Tijdens controle in de garage bleek er geen storing te vinden te zijn tot op zeker moment hij het bij hen ook niet deed. Er werd echter geen rood flikkerende led waargenomen. Foutcode gaf de brandstofpomp als mogelijke veroorzaker aan. Morgen gaan ze verder met onderzoek. ??

dick@home (0) PRO, 16 jaar geleden

af wachten en hopen dat de kosten mee vallen

rt1955 (0), 16 jaar geleden

Alleen de stekker van de brandstofpomp is vervangen daar de foutmelding een contactprobleem met de brandstofpomp zou zijn. Hoogte van nota is mij nog onbekend. Veel zoek- weinig reparatiewerk.
Een nieuwe colega van mij, tot voor kort nog automonteur, vroeg mij gezien het storingsverloop of ik misschien een keer op benzine i.p.v. diesel heb gereden. Dat is inderdaad zo, 1.5 jaar terug is er verkeerde brandstof in gekomen. Hebben vanaf de pomp ca. 15 mtr. gereden en de tank door de ANWB leeg laten pompen. Hij verwacht dat hierdoor door zwaar lopen de koppeling tussen de brandstofpomp en e.o.a. aftakas 'defect is geraakt. Hierdoor zou de pomp valse lucht rondpompen welke het startprobleem veroorzaakt.
Op advies van de garage moet ik maar zien hoe het nu zal gaan want om vooraf delen te gaan vernieuwen zonder te weten of het help is ook niet echt effiecient. Hopelijk is met voorgaande mijn probleem opgelost en wordt het einde verhaal!

dick@home (0) PRO, 16 jaar geleden

tja meten is weten maar wel heeeeeeel veeeeeel werk
hopen maar dat het is opgelost vrgr dick

rt1955 (0), 16 jaar geleden

Herstel. Brandstofpomp circuleert door speling geen lucht maar wordt het moment van inspuiting iets afwijkend. (niet juiste moment)
Ps. de nota (tot nu) toe viel mij ontzettend mee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.