Ford C-max: niet starten/storing motor systeem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo collega's

Probleempje met onze voorraad Focus c-max.De auto is de afgelopen tijd enkele malen verplaatst en daardoor is de accu leeg geraakt.De auto is enkele keren overgestart.Nu is het probleem dat hij niets meer doet,dat wil zeggen, je kunt hem op contact zetten.Op dat moment gaat het ledje van de startonderbreking snel knipperen(geen herkenning?) en komt op het display "motor systeem storing"te staan.Uitlezen heeft geen zin.Ik heb 3 uitlezers geprobeerd, maar zonder succes.Geen van alle kan contact maken met de ECU.Na controle van de zekeringen(alle zekeringen in de gangbare zekeringkasten,motorruimte en onder handschoenenkastje,zijn in orde.De zekeringen in de motorruimte die betrekking hebben op het motormanagmentsysteem (3 langs elkaar) worden niet van voeding voorzien.De relais mbt motormanagment heb ik onderling ook al eens verwisseld(deze zijn hetzelfde)maar zonder resultaat.Het lijkt wel of hij ergens een belangrijke voeding mist.Maar waar?Alle gangbare plus en min contacten heb ik al schoongemaakt.Hebben we hier toch te maken met een ECU probleem? Hopelijk heeft iemand een advies.Alvast bedankt

groet sander

sander10

Geplaatst door sander10 (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

motor systeem storing, wijst op een probleem met de PCM, uitlezen met ETIS-IDS (FORD specifiek) zal meer verduidelijking brengen.

Eerste waar ik aan denk

voeding ontbreekt,
massa ontbreekt,
sleutel wordt niet herkent,
CAN bus storing ( CAN high speed of CAN Mid speed ( Ford kent geen LOW speed))
PCM BLANCO of te wel, de PCM is software kwijt geraakt op de eens of andere manier

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Accu geheel opladen, uitlezen met IDS en foutcodes opslaan en wissen.
Meestal doet hij het weer, anders opnieuw foutcodes met IDS lezen en op basis daarvan conclusie trekken of verdere diagnose uitvoeren.

Suc6

sander10 (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste mensen

Het heeft lang geduurd,maar uiteindelijk is de storing verholpen.Na veel speurwerk heb ik besloten er iemand anders naar te laten kijken die gespecialiceerd is in auto electronica.Hij is er na de nodige zoekuren achter gekomen dat er een kabelbreuk zat in de dikke kabelboom naar de ecu.(We hadden eigenlijk al besloten een andere ecu te monteren)Het betrof een erg dun voedingsdraadje,dat verpakt zat in de geplastificeerde kabelboom.De isolatie was beschadigd(van de kabel)en het koper was gaan oxideren met als gevolg breuk.Bij mij zat de breuk ongeveer 30 cm vanaf de ecu.Platic losgepeuterd en toen werd het al snel duidelijk.Zo zie je maar weer.Alles komt goed,ook al kost het een paar dagen/centen.Bedankt voor de reacties.

groet sander

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Renaultmonteurtje]motor systeem storing, wijst op een probleem met de PCM, uitlezen met ETIS-IDS (FORD specifiek) zal meer verduidelijking brengen.

Eerste waar ik aan denk

voeding ontbreekt,[/quote]
had ik het bij het rechte eind [img]http://i.fokzine.net/s/clown.gif[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.