Ford Fiesta: Niet terug zakken in toeren bij het overschakelen.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,25 16V zetec-s

Hallo,

Ik heb een fiesta met het probleem dat tijdens het overschakelen (natuurlijk met gas los) de motor niet terug zakt in toeren of heel langzaam. Om het toerental te laten zakken moet ik hem in de versnelling laten rijden en met remmen de motor knijpen. Dan zakt het toerental wel maar ook langzaam.
bij het optrekken lijkt er een dood punt in het gas bereik te zitten dus vol optrekken gaat niet want dan lijkt de motor te smoren. Wat pompen met het gaspedaal lijkt wel te helpen om door dit dode punt heen te gaan.
Ik weet niet of het hoort maar als ik het gas onder de motorkap bedien wordt er ergens bij het inlaatspruitstuk lucht aangezogen, waar dit precies is heb ik nog niet kunnen traceren.

Kan iemand mij hiermee verder helpen??

Alvast bedankt voor de moeite en de tijd.

Whatledje

Geplaatst door Whatledje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

In vaktermen heet dit "valse lucht" en het hoort niet en het zorgt voor problemen.
Plek waar het lekt kun je vinden met remmenreiniger. Laat de motor stationair lopen en spuit wat remmenreiniger langs het inlaatspruitstuk en slangen in de buurt.
Als het motor toerental veranderd heb je het lek gevonden. Moet wel gerepareerd worden, voordat er grotere schades komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.