Ford Focus: nieuwe pomp gemonteerd maar nog niet starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800 tddi

Auto van m'n vader viel ineens stil niet meer aan te krijgen. laten uitlezen bij bosch service punt en alles wees op kapotte pomp. lang rondgekeken voor een goedkopere oplossing maar toch besloten een ruil-pomp van bosch te bestellen. Ik heb deze gemonteerd maar de motor weigerd aan te slaan. Er komt wel brandstof uit de verstuiverleidingen maar druk is volgens mij ver te zoeken. kan het zijn dat de pomp niet herkent word door het systeem. Lijkt me onwaarschijnlijk want het is een orginele Bosch ruil-pomp?!? of moet ik nog iets speciaals doen om hem in te leren? motor slaat wel aan als er pilot ingespoten word.(maar blijft uiteraard niet lopen) graag jullie antwoord

bedankt,

S Bergsma

MobiTech

Geplaatst door MobiTech (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Pomp moet ingeleerd worden met de testkast van ford. Pomp is een onderdeel van de startonderbreker, je lampje naast het klokje zal ook wel snel knipperentijdens het starten.
Inleren wil soms ook door de auto een aantal malen op contact te zetten voor dat je hem gaat starten, maar je hebt hem al gestart dus dat gaat al niet meer op.
Kijk even naar het lampje boven je klokje, knippert ie snel tijdens het starten dan moet je de pomp inleren bij de dealer.
Gaat het lampje gewoon uit dan is er een ander probleem.

MobiTech (0) PRO, 15 jaar geleden

Kijk daar heb ik nou wat aan. het lampje bij het klokje knippert inderdaad snel. de plaatselijke dealer deed er behoorlijk mysterieus over. Ook wel weer te begrijpen. Als ik het dus goed begrijp ben ik aangewezen op de dealer en gaat dit alleen met de orginele ford testkast?? pfff dat word slepen dus. heeft iemand enig idee hoelang dat inleren over het algemeen duurt? kwartier, uurtje, dagje, jaartje??

Postie Hartelijk bedankt voor je snelle antwoord,
hopelijk kan ik snel iets terug doen

ps ik laat in ieder geval weten of het is gelukt.

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Ongeveer een half uurtje werk normaal gesproken.
Maar probeer de auto eens 3x achter elkaar op contact te zetten en start dans een weer en kijk naar het lampje.
Anders idd naar de dealer..

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.