Ford Mondeo: Ombouw 2.0 TDDI naar 2.2 of 2.4 en bak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDDI 85kw 115-k

Ik overweeg mijn Mondeo flink te tunen. Onderdeel daarvan is het opboren van het blok. Het gaat om een 2.0 TDDI, niet om een common-rail! Ik ben zelf nieuw in deze materie en zou graag willen weten welke onderdelen ik nodig heb als het blok opgeboord wordt naar een 2.2 of 2.4

Naast deze stap zullen er aanpassingen aan o.a. turbo (155pk tdci model), intercooler en uitlaatsysteem gedaan worden. Daarna een volledige re-map.

Welke onderdelen zijn nodig?
Welke werkzaamheden?
Wat kost een revisie van genoemde motor?

Verder zou ik willen weten tegen welke problemen ik aan zal lopen als ik de MTX-75 5-bak verwissel voor een MMT6 (kan meer koppel aan). Hierbij denk ik ook aan een single-mass vliegwiel (i.p.v. de huidige dual-mass die niet meer 100% ok is).

Veel vragen, maar heb zeer serieuze overwegingen om de auto nog unieker te maken, vandaar de keuze om dit blok te tunen. Betrouwbaarheid vind ik ook beter dan de common-rail versies.

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

ik kan je alleen heeeel veeeel succes wensen want ik denk dat t het een gebed zonder einde is mail me maar even als je hem klaar hebt dat wil ik zien

marcodijkstra834@hotmail.com

diko (0) PRO, 16 jaar geleden

het is waarschijnlijk verstandiger (en goedkoper) om een auto te kopen die af fabriek al snel is.
dan zijn niet alleen de motor en de bak,maar bv ook de remmen aangepast aan het vermogen. mvg Diko

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

denk ook even aan het motormanegment je krijgt daalijk waardes die afwijken en kan je pcm je motor niet meer "normaal"aansturen/bijregelen ( mijn advies begin er niet aan dit gaat niet goed komen )

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

De remmen van een TDDI zijn exact hetzelfde als bijvoorbeeld een ST220 die af-fabriek 220pk heeft en ik heb de boel al aangepast. De auto heeft een bijna volledige ST kit en is verder echt in een super staat. Andere auto gaat er nu niet in.

Na alle wijzigingen lijkt het me meer dan logisch om een goede re-map te doen, zodat alles perfect afgesteld staat.

paddo (0), 16 jaar geleden

als ik dit zo lees denk ik dat je em kan afschrijven. je wilt te veel van een blok.mijn advies koop compleet ander blok.

gr paddo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.