Ford Transit: Onregelmatig lopen bij rustig optrekken

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2,2 tdci, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 96

Hallo, ik heb een probleempje met onze Ford transit basis Camper. Alleen bij rustig optrekken komt de trekkracht onregelmatig vrij. Dit gaat gepaard met een raar geluid van onder de motorkap. Ik vermoed dat ik de EGR klep hoor open en dicht gaan. De klep zelf functioneert wel. Dat zie ik onder andere aan de realtime waarden van de inlaatlucht temperatuur, druk, en airflow mass sensor.

Als ik de stekker van de mass airflow sensor loskoppel, is het gedrag verdwenen. Zelfde als ik de stekker van de EGR klep loskoppel. De mass airflow sensor is al vervangen, maar dat heeft niet geholpen. De inlaatlucht en druk sensor was helemaal vervuild door kool aanslag. Kool aanslag verwijderd, ook uit de buis waar deze sensor in zit (waar de EGR klep uitlaat op aangesloten zit). Sensor lijkt de juiste waarden te geven als ik deze via data logging monitor.

Het lijkt een soort van oscillatie te zijn van de EGR klep. Ik dacht eerst door een verkeerde aansturing door de mass airflow sensor. Maar nu weet ik het niet meer...

Ik vind dat de EGR klep wel een vreemd geluid maakt. Heb er een filmpje van gemaakt. Deze zal ik nog toevoegen.

Iemand een idee? Toch de EGR klep?

https://youtu.be/cfXeHOgeo5o

Renelle

Geplaatst door Renelle , lid sinds 10 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.