Ford Focus: Oplopen toeren!

Bouwjaar: 1999

hallo allemaal,

Ik heb een probleem met een Focus 2.0L uit 1999 met ongeveer 65.000km op de teller. Het probleem is nu al je bijvoorbeeld een tijdje op de snel weg hebt gereden en je neemt een afslag waarbij je afremt tot je stil moet gaan staan dan zakt de toerenteller naar 1000 waarna hij weer oploopt naar 1500a2000 toeren.

Alles is al gecontroleerd geen defecten onderdelen of storingen te vinden, de gashuisklep en de gaskleppositie sensor zijn al vervangen maar het probleem blijft.

Zou dit op te lossen zijn door het injectie systeem te reinigen met een brandstoftoevoeging?? of heeft iemand een ander idee hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvat bedankt

Groeten Johan

itsme83

Geplaatst door itsme83 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb twee weken geleden het zelfde probleem gehad met een 1.8L focus. Er waren ook geen foutcodes. Vervangen van stationairklep, PCM, gasklepsensor en gasklephuis hielp ook niet. Ik heb toen de lambdasonde vervangen en toen was het probleem opgelost. Het signaal van de lambdasonde had ik gecontroleerd en dat was prima in orde, maar met een andere sonde bleek het probleem zich niet meer voor te doen.

tinuss (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je niet toevallig luchtlekkage bij je voorpijp of spruitstuk ?

itsme83 (0), 18 jaar geleden

Hallo,

We hebben de auto weer onderhanden genomen maar het probleem blijft zelfs na het vervangen van de lambdasonde. En een luchtlekkage hebben we ook niet kunnen ontdekken. Weet iemand hier of er ooit een terugroep actie is geweest voor dit Model Focus? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, me ideeen raken namelijk een beetje op.

Ralph9264 (0) PRO, 18 jaar geleden

4 Gas meting al geprobeert , en wat kwam daar uit ?

jan4989 (0) PRO, 18 jaar geleden

voor focus 2.0 liter is er ooit aleens een terug roep actie voor geweest ik meen me te herrinneren dat je het inlaat spruitstuk dan moest vervangen maar hoor dat even aan de dealer is een paar jaar geleden dat deze brief er was

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

laat de dealer eens kijken, wellicht is er een software up-date beschikbaar..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.