Ford Mondeo: Probleem met aanslaan Mondeo TD

Bouwjaar: 1997

Ik gaf op 4 octotober dan dat probleem opgelost was. Dit heeft ongeveer een dag of 7 geduurt en de problemen waren terug echter nu ook met steeds oplopende temperatuur. Thermostaat vervangen met temperatuurzender zonder resultaat, waterpomp begon geluid te maken dus deze bekeken en op voorhand vervangen sporen van lichte lekkage. Multiriem van dynamo bleek op knappen te staan dus ook vernieuwd. Distributie op tijd gezet alles moest toch los voor waterpomp. Motor liep nog warm dus radiateur doorgespoeld met reiniger kwam ietsjes rommel uit maar niet overdadig. Ben met auto naar dealer gegaan, kwam er zelf niet meer uit, en samen met chef werkplaats alles nagelopen want de temp.meter zelf was nog niet gecheckt. Temperatuur bij thermostaat gemeten 90 graden in radiateur 85 graden en in expansievat 73 graden dus dat was goed.
Temp.meter zelf kon storing geven maar komt weinig voor waarschijnlijk massa maar welke ? Na lang zoeken en controleren bleek dat massa op het vliegwielhuis de boosdoener te zijn op het oog zat corrosie en bout kon nog halve slag vaster. Dit bleek de oorzaak te zijn van alle problemen. Mondeo draait nu alweer 14 dagen zonder problemen en start weer als vanouds en motor loopt zelfs nog mooier als voorheen. Ik wilde dit toch even laten weten. Nogmaals bedankt voor de reacties en het meedenken voor oplossingen.

Fre

Geplaatst door Fre (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

mooi dat het opgelost is..:).
het is toch altijd moeilijk,antwoord geven via internet,en
deze feedback kan iedereen weer gebruiken,voor als het nog een keer voorkomt..

niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.