Ford Mondeo: trekt naar rechts

Bouwjaar: 1999

hallo,
als ik bij het rijden het stuur even loslaat gaat het stuur vanzelf rechts draaien. Tijdens het rijden moet ik dus ook serieus links tegensturen om de auto recht op de baan te houden.Zou dit probleem verholpen zijn met uitlijnen of kan dit ook iets anders zijn? Dank bij voorbaat! o ja, het is een 1.8TD.

ad meetlat

Geplaatst door ad meetlat (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jm72 (0), 19 jaar geleden

klopt je bandenspanning wel? als ie rechts minder druk heeft trekt ie ook... en anders inderdaad eens uitlijnen

ad meetlat (0), 19 jaar geleden

hoi Jurgen, de bandenspanning is links en rechts gelijk, 2.1 bar, bandenmaat is 205-50-16 ,dus dan maar eens laten uitlijnen?

jm72 (0), 19 jaar geleden

lijkt mij wel. het kan ook aan de staat van de banden liggen zegt men... ik heb het gehad met banden die bijna geen profiel meer hadden. na nieuwe erop gezet te hebben was het probleem verholpen, maar de banden waren dan ook al onder de apk norm versleten...

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het probleem geleidelijk ontstaan of na b.v. een aanrijding? (stoeprand misschien?)
Normaal gesproken trekt een auto altijd een heel klein beetje naar rechts, omdat de wegen schuin aflopen. Als je echter hard moet tegensturen is dit niet normaal.

ad meetlat (0), 19 jaar geleden

Aan de staat van de banden ligt het niet denk ik, ze zijn nog niet half versleten, maar ik heb wel al eens de wielen van achteren naar voor gewisseld in de hoop dat het probleem zou verholpen zijn (dacht zelf aan een kromme velg) maar helaas, het wordt inderdaad geleidelijk erger...en ik heb voor zover ik me kan herinneren nergens een stoeprand of iets dergelijks geraakt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.