Ford Fiesta 2010: Probleem P0420

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Hallo,

Ik heb ongeveer een half jaar geleden de kat laten vervangen en sinds vorige week toen ik foutcode P0420 kreeg, zelf gloednieuwe lambda & Hego sensoren (upstream & downstream) geïnstalleerd. Nu krijg ik nog steeds dezelfde foutcode. Ik heb besloten om de voltages van deze sensoren te meten. Hierbij kreeg ik de volgende output (zie afbeeldingen)

De downstream sensor begint goed, maar gaat dan al vrij gauw de upstream sensor nadoen, zoals te zien is in de afbeeldingen. Dit is ook bij een warme katalysator het geval!

Weet iemand of dit komt door een lekkage in de uitlaat of kan het iets anders zijn? Alvast bedankt!

IkeH

Geplaatst door IkeH (0) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bert klein (85) PRO, 3 maanden geleden

Imitatie kat en imitatie lamda,s en sensoren kunnen ook behoorlijk in bandbreedte afwijken . wat gepaard gaat in veel tijd en problemen met zoekuren .

    Hallo Bert,

    Bedankt voor je reactie. Van de kat weet ik het niet zeker maar de nieuwe sensoren zijn OEM dus daar kan het niet aan liggen. Ik zal het nog even navragen bij mijn monteur. - IkeH (0), 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.