Ford Focus 2010: Radio/navigatie

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: QQDB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Mijn Blaupunckt travel pilot is defect. Ik heb een Extron als vervanger aangeschaft. Helaas krijg ik het apparaat slechts deels werkend. Ook wil ik weten welk micro SD kaartje ik moet hebben voor de navigatie. Volgens mijn informatie moet het apparaat ook op Android-car kunnen werken. Helaas lukt het niet.

Martin Snel

Geplaatst door Martin Snel (60) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Moderator Problemcar (90) PRO, 3 maanden geleden

Help mee het forum schoon en overzichtelijk te houden.
2x dezelfde vraag stellen is overbodig.
Het tweede topic is daarom verwijderd.

Moderator Problemcar

Heino4267 (285), 3 maanden geleden

Je vragen zijn nagenoeg niet te beantwoorden als je niet meer informatie geeft.
"Een Extron"?

En de vraag over de micro SD-Card is denk ik tweeledig:
1. hoe groot mag dat kaartje maximaal zijn en welk bestandssysteem moet erop staan?
2. welke navigatiesoftware wordt op "Een Extron" aanbevolen door de leverancier van "De Extron"?

Vraag 1 is meestal max 64 GB en ExFAT, tenzij de gebruiksaanwijzing die jij bij "De Extron" hebt gekregen anders beweert. Jij kunt dat eenvoudig nalezen, wij niet.

    En wat bedoel je met "deels werkend"? - Heino4267 (285), 3 maanden geleden

Martin Snel (60), 3 maanden geleden

Sorry dat ik onvolledige info heb verstrekt. Hierbij een hopelijk helderder uitleg van het probleem. Het betreft een Ford Focus wagon 2010. De originele Blaupunct radio/navigatie is defect. Navraag om deze te laten repareren komt neer op €400a€500!!! Een reden om op zoek te gaan naar een alternatief. Deze heb gevonden via Marktplaats. Volgens de beschrijving is de Xtron een goed alternatief. Ook op Youtube diverse video's bekeken en dat ziet er belovend uit. Simpel gezegd gewoon omwisselen. Dit heb ik gedaan en de radio en cd-speler doen het naar behoren. Het beelscherm toont allerlei icoontjes zoals die van google, spottify, navigatie(wase) en nog veel meer. Mijn android is ook verbonden via Bluetooth. Tot dusverre alles ok. Echter ook al heb ik satelieten genoeg het scherm blijft blanco als de navigatie geactiveerd is. Nu zitten er links en rechts bedieningsknopjes zoals aux, radio, nav, cd enz. maar ook twee lipjes waarachter ruimte voor een micro-sd kaartje? Links "card" rechts "sd" Ik kan nergens terug vinden of hier een kaartje geplaatst moet worden om uiteindelijk het navigatiesysteem te activeren. Verder moet android-car ook mogelijk zijn of is mijn auto hier te oud voor? Bovendien zou, als alles werk, het beeld scherm en mijn telefoon synchroon moeten zijn. Vind ik niet zo belangrijk. Hopelijk heb ik nu betere info verstrek. Ik verneem het graag.

Heino4267 (285), 3 maanden geleden

Wellicht kun je eens een typenummer of (link naar een) plaatje van de Xtron posten?
Bij mijn antwoord ga ik uit van mijn eigen Dynavin N6, ik herken namelijk wat items.

In mijn Dynavin zitten twee slots voor SD-Cards. Ik heb ze beide geformatteerd met ExFAT en het zijn 64 GB Micro-SD cards in een adapter, omdat de gebruiksaanwijzing zegt dat dat kan.
De linker SD-Card bevat de navigatiesoftware en die koop je kant en klaar als Micro-SD Card op marktplaats. Je moet wel software hebben die past bij jouw systeem (Android?, ik heb zelf een WinCE systeem). Zodra je zo'n Card hebt stop je die in een PC of Laptop en je kijkt in de inhoud wáár het opstartbestand staat. Dan stop je die Card in je Xtron. Bij mij was er een menuoptie om de locatie van het opstartbestand van de navigatiesoftware op de Card aan te geven en zodra ik dat bestand had aangewezen startte de navigatiesoftware op en kon je de software gaan gebruiken.
In mijn Dynavin wordt de rechter Micor-SD Card gebruikt voor alles wat niet-navigatie is: iconen op maat die de radiozenders representeren op het touchscreen, achtergrondplaatje bij het opstarten van de unit, muziekbestanden, videofilms, afbeeldingen enz.

Ik hoop dat jij een gebruiksaanwijzing hebt gekregen bij jouw Xtron, want die heb je echt nodig voor het instellen van de opties. Bij mijn Dynavin N6 was niets bijgeleverd (dat was bij de vorige eigenaar van mijn auto blijven steken) en de unit was nagenoeg dood, alleen de radio was bruikbaar. Pas na op internet zoeken en het inlezen in de mogelijkheden bleek de unit volledig correct geïnstalleerd te zijn, maar helaas zonder DAB+ antenne en zonder achteruitrijcamera. Ik kan deerde leven, de rest doet het prima, inclusief het in hoge kwaliteit streamen van audio vanaf mijn telefoon met Qobuz abonnement naar de Dynavin. Het geluid is ook uitstekend met prima radio ontvangst op FM.

Martin Snel (60), 3 maanden geleden

Dank voor je uigebreide info. Ik heb een XTRON PB78FSFP-S Android 8.0 Als je deze op youtube invoert zie je een sumiere uitleg wat er allemaal met het apparaat mogelijk is. Ook zie je dat er een micro kaartje geplaatst wordt maar niet welke. Jouw uitleg vind ik al heel wat waard. Ik ben zelf al aardig op leeftijd (75jaar) waardoor het begrijpen van deze moderne techniek een probleempje is. Wellicht had je dit al door. Wel heb ik een gebruiksaanwijzing vanaf internet kunnen downloaden. Ik ga nu op zoek naar dat SD-kaartje. Mocht je nog aanvullende info hebben verneem ik het heel graag. Nogmaals dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.