Ford Puma: Ratelend geluid links voor in de motor bij optrekken

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: Zetec-S

Hallo, ik heb een ford puma 1.7 met een zetec-s nu heb ik het probleem dat als ik optrek ik een ratelend geluid hoor linksvoor in de motor. Bij het half indrukken van mijn koppeling met gas hoor ik het geluid niet of amper. Het is het ergst als ik de koppeling los heb in zijn 2 of 3 1000 tot 2000 toeren. Een monteur wist mij te vertellen dat het een los slangetje was wat niet erg was ofzo maar ik snap niet hoe het kan dat hij het geluid niet maakt als ik de koppeling half indruk. Ik heb zelf het idee dat hij erg veel olie verbruikt en als ik de olie bijvul het geluid iets minder word, dit kan ook verbeelding zijn. Ik merk verder niets bij het optrekken aan vermogen of dergelijk.

HELP! het irriteert me dood! wat is het ??

grtz,

Bjorn

bbmatrix

Geplaatst door bbmatrix (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Puma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 15 jaar geleden

hallo bjorn als ik jou verhaal zo hoor lijkt het meer op een kapot druklager van je koppeling
dus laat het eens een garage nazien
gr dirk

bbmatrix (0), 15 jaar geleden

Het geluid is er niet als de auto stationair loopt dus de ene garage zegt dat het de koppeling is en de andere iets wat los zit. Er zit nogal een verschil in prijs en ik ben bang dat ze de volle mep rekenen als de bak eruit moet.

dirk2269 (0) PRO, 15 jaar geleden

misschien bedoel je rechts voor want dan zou het ook je nokkenas versteller kunnen zijn
links is de kant waar de bestuurder zit
gr dirk

bbmatrix (0), 15 jaar geleden

Nou, vanmorgen naar de ford dealer geweest. Die heeft er een stukje mee gereden en hij heeft geen flauw benul dus hij zegt dat het bij de motor hoort als hij in lage toeren loopt 1000-2000. Waarom is het geluid dan minder als ik de koppeling half indruk??? Ik ben misschien para dat ik het zelf steeds harder hoor omdat ik er op let want hij hoort het amper maarja. De ene dealer zegt nu dat het niets is en de andere zegt dat het een los slangetje is ( onwaarschijnlijke theorie). Dus nogsteeds help. Ik denk btw niet dat het rechts voor is.

bbmatrix (0), 15 jaar geleden

Zouden het misschien de tangentiaalveren van de koppelingsplaat zijn die los liggen??? Het is een uitgebouwde ford fiesta eigenlijk die die probleem ook vaker heeft??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Puma of stel zelf een nieuwe vraag.