Ford Focus: rem piept tijdens remmen en rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

beste mensen mijn remblokken piepen al een tijdje tijdens het remmen maar nu sinds 2 dagen ook soms tijdens het rijden of in een bocht maand geleden nog schoongemaakt met de grote beurt blokken waren nog prima iemand een idee?

vur

Geplaatst door vur (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (200), 7 jaar geleden

Dat kan voorkomen als je niet remt, maar de schijven "aait": als je er een gewoonte van maakt om het rempedaal in te drukken zonder dat je echt merkbaar afremt, zal het eerste contact tussen de remblok en de remschijf door de wrijving erg heet worden, waardoor het verglaast en erg hard wordt. En dan gaat het piepen. Sommige remblokken zijn daar behoorlijk gevoelig voor.
Je kunt controleren of dit het geval is, door eens op een veilige manier (!!) een forse remming uit te voeren (en misschien een keertje herhalen): bij echt fors afremmen slijt het verharde gedeelte weg en is het piepverschijnsel óók weg.
Als dit (even) helpt, is de remedie dus om het rempedaal alleen in te drukken als je echt wil afremmen.

Als enkele malen fors remmen niet helpt, is er een andere oorzaak.
Je zegt zelf al dat de blokken niet versleten zijn, dus ijzer op ijzer remmen is niet de oorzaak.
Of hebben de remschijven een flinke rand gekregen doordat ze ver versleten zijn? Dan zou je die rand weg moeten laten halen of de remschijven vernieuwen.

Hans4040 (290) PRO, 7 jaar geleden

Als er een slijtindicator op de blokken zit in de vorm van een metalen plaatje en dat raakt de remschijf, gaat ie piepen als waarschuwing dat de remblokken vervangen dienen te worden...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.