Ford Focus: stilgevallen tijdens rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16v

auto is stil gevallen tijdens rijden. start niet meer ook niet tijdens overstarten. auto gesleept naar de garage.
-accu getest deze is ok,
-tijdens starten, meten op de grijze draad van startmotor ,geen spanning.
-tijdens draaien van contact sleutel, wel spanning op de grijs/oranje draad uit contactslot naar de zekeringskast maar niet op de grijze die ernaast zit richting startmotor(uitgaand) dus dacht de zekeringskast stuk was. deze vervangen maar heeft niks geholpen.
wat ook opvalt is dat de auto niet uit te lezen is, de km teller streepjes heeft en dat het rode lampje(startblokkering) langzaam blijft knipperen.
de lampjes van het contact branden wel.
het lijkt erop dat een deel geen voedingsspanning krijgt, relais door verbonden in kast onder motorkap maar dit maakt ook niks uit.
iemand een idee? alvast bedankt

herbietel1

Geplaatst door herbietel1 (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Zo te zien is alles verklaarbaar uit het feit dat de startblokkering actief blijft.
Wat doet de auto met de reservesleutel?

Als er geen reservesleutel meer is, zul je in de computer moeten uitlezen waar de fout zit: in de startblokkeringsmodule, in de sleutel of in de auto (bv. uitleesring defect?). Of is er een relatie met een ontbrekende voedingsspanning ergens (vanwege die streepjes)?
Voor het evt. inlezen van de sleutel op de auto (bij een nieuwe sleutel) heb je bij mijn weten naast de auto ook alle nog aanwezige werkende sleutels nodig en daar is een specifieke procedure voor.

herbietel1 (0) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik zal morgen kijken of ik de reserve sleutel krijg.
Word vervolgd

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Vraag ook of ze soms geen "rode" moedersleutel hebben. Dan hoef je geen pc om te programmeren dacht ik.

R_Bakker (0) PRO, 6 jaar geleden

Kijk eens of de zekeringkast achter het handschoenenkastje niet nat is of nat is geweest, ik heb er al een paar gehad met vreemde storingen.

herbietel1 (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo, allen dank voor het meedenken! Maar in dit geval ben ik erachter gekomen door meten dat alle voedingen en massa's wel het motorstuurapparaat inkomen maar het msa verschillende gedeelten niet aanstuurd. Ik heb het msa opgestuurd naar actronics en dit is daar bevestigd. Hij kan hier niet gerepareerd worden. Dus moeten op zoek naar een ander msa.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.