Ford Mondeo: Remblokker vervangen daarna rempedaal dieper

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Eergisteren heb ik de remblokken van mijn achterremmen vv van mijn Mondeo Station uit 2002. Dit bleek een simpel klusje en was binnen een half uurtje gebeurd.
Echter is de rempedaalstand stand/tegendruk lager dan voor de vervanging. en als ik tijdens de remactie even loslaat en direct weer rem is de stand van het rempedaal hoger.

Wie kan me helpen?

Alvast bedankt,

Douwe

Geplaatst door

dhageman (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

meestal is dat in het begin altijd zo,ik ga ervanuit dat je ze goed gemonteerd hebt,geen nippels losgedraaid of ontlucht????,als je allen de remzuigers hebt teruggeduwt is dit vaak normaal, de nieuwe remblokken moeten effe dezelfde groeven en raakoppervlak krijgen als de schijven als je verder niets hebt losgedraaid even gewoon een weekje afkijken dit moet op elkaar inlopen.niet als een gek gaan remmen dan krijg je dadelijk van die krassers of piepers gewoon effe in laten lopen

Moi,
Ik zou eerst de remcilinders en -slangen controleren op lekkage. (beschadigd tijdens montage?) Anders lucht in het systeem, dus ontluchten. Of er zit te veel vocht in de remvloeistof, ook dan moet je de druk opbouwen. In dat geval remvloeistof vervangen.
Je remmen moeten ten alle tijde goed zijn!
Groet,
Bert

Treb 0

16 jaar

Zitten je remzuigers wel in de basis-stand?

Je hebt, naar ik aanneem, deze ingedraaid, op de remzuigers zitten uitsparingen en op de blokken uitstulpingen, deze moeten wel overeen komen (vallen dus in elkaar), anders krijg je nooit geen goede remdruk.

Controleer dit eens, tevens kijken, als de handrem los staat, of de hevels (bij de remklauw) wel tegen de aanslag liggen.

berendonck 0
badge

16 jaar

Bedankt voor de tips,

Ik heb de uitsparingen op de kop van de remcilinder gebruikt om de cilinder over het remblok er makkelijk overheen laten glijden. Er zit maar 1 uitstulpinkje van 3mm op het remblok dat precies in het middenvalt van de remcilinder zodra alles op zijn plaats zit (dacht ik). Nu kan het geen kwaad om dit nog eens even te controleren vanavond.

Kan het verder nog iets anders zijn wat ik kan testen?

Ik bedenk me ook net nog dat ik de handrem zo hoog moet optrekken dat mijn armsteunklep open gaat.
Is de handrem makkelijk te stellen?

dhageman 0

16 jaar

"Ik bedenk me ook net nog dat ik de handrem zo hoog moet optrekken dat mijn armsteunklep open gaat."

Hieruit blijkt dus dat de autm. stelinrichting in 1 of beide remtangen niet (goed) (meer) werkt.
Als je de blokken goed hebt vervangen, moet je nadien een aantal keren op de rem trappen om de stelinrichting te laten werken voor goede remdruk.
Als alles goed gaat, is meteen ook de handrem afgesteld.

Gr.

Petje57 0
badge

16 jaar

er zal wel een remblok niet goed zitten nu ik dit allemaal lees, ik denk dat je een zuiger niet goed hebt staan,ik ging er ook vanuit dat je ze goed gemonteerd had

haal de remmen nog maar een keer los zuigers weer in draaien alles weer monteren
maar pas op !!! nu komt het eerst remdruk pompen en pas daarna de hand rem proberen
anders werkt het stel mechanisme niet goed meer
probeer dit even daarna verder zoeken
suc6 dick

dick@home 0
badge

16 jaar

Ok,

Vanavond heb ik beide remmen nog eens nagekeken en ik heb geen lekkage kunnen ontdekken en heb het systeem nooit ontlucht . Ook heb ik de kop van de zuiger nog eens bekeken.
Daar zitten 2 uitsparingen op waar ik degene die helemaal naar het centrum van de kop loopt naar buiten laat wijzen nadat ik de zaak heb ingedraaid.Volgens de afdruk van het oude remblok zit dat dus goed. Remklauw erop en vastdraaien. Nu lees ik net de tip van dick@home dat ik eerst rem druk moet uitoefenen alvorens de handrem aan te trekken. Zucht.. niet gedaan dus. Ik ga het morgen nog maar eens proberen na het werk, want ik heb nu geen puf meer.


Bedankt zover.

dhageman 0

16 jaar

't Wordt nog een lang 'half uurtje'.

Treb 0

16 jaar

je hebt 't circuit reeds ontlucht, neem ik aan?

koert_ahja 0

16 jaar

Ok, Nu eindelijk weer tijd gehad om het systeem na te lopen.
Ik heb nu 1 ontlucht, 2 beide achter remmen terug gedraaid en nu is de handrem en stand van het pedaal goed.

Bedankt voor jullie hulp. want hij is ook recent zonder problemen door de apk heen.

Groet,

Douwe

dhageman 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.