Ford Mondeo: mondeo v6 schudt de auto als schakelt(automaat)!!!!!!!help

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6 24v Automaat

Hallo allemaal, ik heb bij mijn mondeo(automaat) een probleem, dat de motor best wel hoog stationeer draait, waardoor als je hem in z'n d(drive) wilt wegrijden, dat hij dan de hele auto schudt en tijdens rijden als ie dus verder gaat schakelen de auto schuddend schakelt, ik vind dit niet normaal schakelen en rijden.mijn enige vermoeden is dat de motor hoog draait.bij de gasklephuis, waar je dus handmatig gas kunt geven, zit de stel boutje al op laag niveau.Eerst reedt deze auto zonder problemen, en sinds korte tijd is ie zo raar gaan rijden/schakelen schudden.verder draait de motor heel perfect, houdt niet in of schokt ook niet.Op de dashboard toerentalmeter staat ie meestal op 2, ik neem aan dat het 2000 toeren is, als ie gewoon stationeer draait.
waar kan het aan liggen, kan ik hem afstellen , help me aub. het is een heel raar gevoel, als zo,n zwaar auto plots te laten rijden, gaat hierdoor dus de aandrijfassen enz. enz. stuk denk ik. ik hoop dat jullie het begrijpen wat ik precies bedoel, zo niet dan hoor ik het wel. Alvast bedankt mensen....

cuprapower

Geplaatst door cuprapower (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dick@home (0) PRO, 16 jaar geleden

eerst controleren of er geen vacuum lek zit of dat er ergens een vacuumslang los zit of gescheurt is
wel heel goed kijken bij een v6 zitten er veel slangen goed verstopt
suc6 dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.