Ford Focus: Remmen focus 1.8 Tddi

Bouwjaar: 2001

Ik heb een goed anderhalf jaar geleden een ongeluk gehad doordat ik door mijn remmen heen duwde en met gevolg dat de auto vertraagde maar niet remde.Daarvoor had ik dat nog enkele malen gehad.
Mijn ford garage had daarna nieuwe remblokken gezet omdat volgens hem mijn toenmalige remblokken te hard waren,het heeft toen een tijd goed gegaan,maar vandaag toen ik naar huis reed had ik weer hetzelfde aan de hand.

Dus is mijn vraag wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Ik heb een tweetal weken terug wel een schurend geluid gehoord tijdens het remmen,ik meende dat dat van achter kwam.en in het weekend tijdens het draaien hoorde ik ook een schurend geluid.
Zou dat verband kunnen hebben met elkaar?Mijn handrem houdt ook niet meer zo goed,dus ik veronderstelde dat het mss de trommelremmen achteraan zouden kunnen zijn.Maar ik ken dus niet veel van auto's af.

Benny1077

Geplaatst door Benny1077 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Achterremblokken versleten (ijzer op ijzer)

Willem

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

De tddi heeft remschoenen en trommels achter,dus dat lijkt met sterk.

Trap je het pedaal op de bodem,of is het pedaal wel hard,maar hij remt niet genoeg af?

Je zou naar je vaccuumpomp,en slangen kunnen kijken.
Daar is een modificatie voor geweest,voor de pomp,waardoor het vaccuum op je rembekrachtiger wegvalt.

Laat dit door de garage controleren,of je de goede pomp hebt.

Niels

Benny1077 (0), 18 jaar geleden

het pedaal is nu niet bepaald hard,maar ook niet echt dat ik hem volledig doorduw. Ik ga woensdag al naar de garage voor de smering en dan meld ik het ook.Het is wel geen forddealer,omdat ik daar al reparaties heb laten uitvoeren en die achteraf nog defect bleken te zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.