Ford Fiesta 2014: Remvloeistof niveau (te) laag

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000

Goedendag,
Voor een familielid hebben we een Fiesta 1.0 ecoboost bij een garage bedrijf gekocht en vandaag opgehaald. Er was vooraf als extra afgesproken om een kleine (olie)beurt voor de aanschaf uit te voeren.
Bij thuiskomst even gekeken onder de motorkap en toen voel het oog op het “vulreservoir” van de rem/ koppeling. Het, zo als ik het noem, vulreservoir, staat in verbinding met de hoofdremcilinder op een hogere positie. Het vul reservoir was compleet leeg. Niet te verwarren met het reservoir op de hoofdremcilinder daarvan was het niveau op peil. Ik heb geen Ford ervaring en de auto,s die ik ken vul je allemaal bij op de hoofdremcilinder.
Direct terug gereden naar de garage en daar werd gezegd dat het vulreservoir alleen op peil wordt gebracht tijden een 6 jarige remmen check. Nu werd deze wel ter plaatse direct bijgevuld.
Er werd mij verzekerd dat er geen inwendige lekkage is van bijvoorbeeld achterrem cilinders( trommels achter).
De remblok dikte (voor) is lastig te zien zonder wiel te demonteren maar gezien de schijfdikte verwacht ik dat deze oke is.
Ook al zie ik op het eerste gezicht niets vochtigs in de buurt van de remmen, zit het lege reservoir me toch niet lekker.
Herkent iemand deze situatie?

niek8145

Geplaatst door niek8145 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (695) PRO, 1 jaar geleden

Zou t niveau ff in de gaten houden en me er niet te druk over maken. Kan zomaar dat er een keer bij een verversing iets niet helemaal juist gegaan is. Eventueel zou de koppelingscilinder in de bak nog kunnen lekken, even onder de auto lijken of er wellicht druppels hangen aan de versnellingsbak..

niek8145 (0), 1 jaar geleden

Hoi Harry,
Dat is een goeie tip van de koppelingscilinder.
Het gaat er om dat hij er volgende week al mee op vakantie gaat en als je in het buitenland strandt voor zoiets dan zou dat jammer zijn.
Ik heb wel gezegd dat hij deze week een aantal keer moet rijden en het niveau af en toe peilen.
Bedankt voor je reactie.

niek8145 (0), 6 maanden geleden

Geen aanwijsbare oorzaak gevonden, vloeistof niveau blijft op peil. Topic kan gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.