Ford Ka 2006: remvloeistof vervangen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Wil de remvloeistof van ford Ka 2006 met ABS vervangen. Lees ergens op internet dat er speciaal ford gereedschap nodig zou zijn ivm het ABS systeem, dit omdat het ontluchten van het rem systeem niet goed zou gaan. Klopt dit?

BraSja

Geplaatst door BraSja (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 3 jaar geleden

Als er geen lucht in zit en je zorgt dat er ook geen lucht in komt kun je met een vacuumontluchter het systeem verversen , zou het niet via pomp en op het rempedaal doen om beschadiging aan de cupjes in de hrc te voorkomen.

BraSja (0), 3 jaar geleden

Bedankt voor de info, heb remvloeistof bestelt en ga hier mee aan de slag.

BraSja (0), 3 jaar geleden

Remolie vervangen is gelukt. Het probleem waarom ik o.a. de remvloeistof wilde vervangen is helaas niet opgelost.
Probleem is dat de auto bij stevig remmen ook stevig naar rechts trekt. Alle remmen schoon gemaakt en rem olie ververst. Heeft niet geholpen. Geen lekke remcilinders ontdekt. Bij ingetrapt rempedaal staan alle wielen vast en zijn met de hand niet te verdraaien. Het is een type met ABS, maar storing lampje van ABS blijft niet branden, dus wiel sensors lijken mij in orde. Iemand idee wat probleem dan kan zijn??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.