Ford Ford Focus C-max: resoneren bij lage toerental

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 tdci

Sinds enige weken ben ik in het bezit van een Ford Focus C-max, 1.6 tdci, bouwjaar 2004.
Nu valt het mij op, dat er iets onder de auto (onder bij de motor) resoneert, met name bij het in de 1e versnelling wegrijden. Het is even te horen wanneer de motor nog geen 1000 toeren maakt. Het is een metaalachtig trilgeluid.
Het doet zich dus alleen voor bij een laag toerental. Ook is het te horen, na bijvoorbeeld een stapvoets in de 2e versnelling genomen verkeersdrempel, wanneer ik weer gas geef.
Ook als je de auto gestart hebt (koude start) en even wacht met wegrijden komt het geluid naar voren. Geef je even wat gas, dan is het weg.
Hoe is dit probleem op te lossen?

Geert57

Geplaatst door Geert57 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dirk2276 (0) PRO, 17 jaar geleden

beugel van de uitlaat is afgebroken onderplaat er onder uit en steun weg halen

772 (0), 17 jaar geleden

Beugel van de uitlaat iets verbuigen of een nieuwe rubber ophanger plaatsen

Geert57 (0), 17 jaar geleden

Ik ben dus bij de dealer geweest om dit probleem op te laten lossen. Maar men kon niets vinden. Alles m.b.t. de beugel (en wat hier boven is aangegeven) was in orde.
Het geluid is er nog steeds.
Weet iemand anders nog een oorzaak?

bnm (0) PRO, 17 jaar geleden

als je voor de auto staat heb je rechte een yzeren pijp (zwart ) welke naar de intercooler gaat deze pijp is gebarsten , kijk daar mar eens goed naar is de laatste tyd schering en inslag

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

schering en inslag zeg maar gerust dagelijkse kost

Geert57 (0), 17 jaar geleden

bnm en dirk2269, hartelijk bedankt voor jullie reactie.
Nog even een vraag: als die ijzeren pijp gebarsten is die naar de intercooler gaat, zijn er dan ook andere klachten, bijvoorbeeld koelwaterverlies?? Of is het met name het irritante trilgeluid bij lage toerental wat klachten geeft?

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

minder vermogen blazende geluiden met optrekken

Geert57 (0), 17 jaar geleden

Onlangs bij de dealer geweest en het probleem wederom voorgelegd. Met de betreffende "turbobuis" was niets aan de hand. Men kon weer niets vinden.
Een andere monteur vertelde (toen de auto inmiddels van de brug af was) dat hij onlangs een C-max heeft gehad die ook een "geluidje" had bij laag toertal, en bij die auto zijn de brandstofleidingen verlegd. Toen was het probleem over.
Kan dit een serieuze oorzaak zijn??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.