Ford Focus: slecht starten van FOCUS TDCI 115KK bij temperaturen beneden 0 g

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 115PK TDCI

Motor start slecht bij lage temperaturen bij -4 graden moet ik erg lang doorstarten en zelfs het gaspedaal intrappen, als de motor aanslaat loopt deze zoals het hoort. Gloeipluggen zijn doorgemeten en zijn goed, brandstoffilter is vervangen en accu is volgens mij nog in redelijk goede staat. (accu onbelast 12,3V tijdens voorgloeien 11,4V , tijdens het starten 10,6V en bij draaiende motor +/- 14,6V)

Ik heb af en toe (1x in de 2 week) wel dat de motor vooral smorgens spontaan afslaat, voorgloei lampje knippert dan en motor mist vermogen. Na opnieuw gestart te hebben gaat het weer heel lang goed. (Ik neem aan dat de motor op noodbedrijf schakelt als het voorgloeilampje gaat knipperen?)

Moet de nokkenascensor zoals ik in een ander berricht las nu vervangen worden?

wimhenstra

Geplaatst door wimhenstra (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

14 volt is wel erg laag hoor! Denk toch dat je accu, misschien in combinatie met de laderij niet fris meer is. Halfgoeie accus vallen in de winter vanzelf door de mand.

sytze

bnm (0) PRO, 17 jaar geleden

is 14 volt laag????????

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het voorgloeilampje knippert dan moet je de auto eens laten uitlezen want dan scheelt er iets aan een sensor of aan het inspuitsysteem.

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

14.6 is inorde maar laat hem is uitlezen voor het andere probleem

focuske (0), 17 jaar geleden

als die in de noodloop valt denk ik toch niet dat de nokkenas sensor stuk is,
laat hem uitlezen en dan weet je zo meteen meer

groetjes focuske

bnm (0) PRO, 17 jaar geleden

nee hoor als de nokkenassensor stuk is loopt hij helemaal niet meer

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Jongens dat heeft toch allemaal niets te maken met de koudstart? De vraag is trouwens aangepast en nu staat er dat de laadspanning 14,6 volt is, dat is natuurlijk wel okay! Ben nog steeds overtuigd dat er wel degelijk iets mis is in het koudstart / voorgloei traject.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.