Ford S-Max : Schade motor na olie pomp stuk?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 turbo

Hallo,

Ik ben op zoek naar een 7 zits s max 2.5 turbo, en heb een mooie gevonden bij een particulier. Ik laat de auto vrijdag bij de ford dealer bekijken en ga zelf zaterdag rijden.

Reden voor een s-max is omdat dit een ruimte wagen is die goed rijdt, zelfs meer dan 200 pk heeft en er ook nog in mijn ogen goed uitziet. Als je van een bmw 5 touring komt is dit nog een redelijk compromis tussen pappa wil ook wat, en de praktische nut en noodzaken van een ruime auto voor gezin met 3 kinderen.

Waar ik mee zit is het volgende: de auto is deze zomer gestrand vanwege een defecte oliepomp. Graag wil ik advies van jullie of ik de auto moet kopen of niet. Er is eea vervangen zoals multiriem, oliepomp, karterslang, kabelboom. Daarna is maar ongeveer 1000 km gereden ivm komst lease auto. Het risico dat ik zie is dat er zo weinig mee gereden is waardoor wellicht alle vervolg schade nog niet goed in beeld is zoals lager schade, verhoogd olie verbruik. De motor is een 2.5 turbo van volvo (benzine). Turbo levensduur kan ook verkortzijn door gebrek aan olie.

Wat vinden jullie:
- Auto kopen wanneer proefrit ok is en ford niets geks vind?
- is 1000 km voldoende om te kunnen zeggen dat auto geen verdere schade heeft opgelopen?
- tips om te kunnen checken of alles ok is tijdens inspectie of proefrit?

Alvast bedankt,
Bas

Bazzz

Geplaatst door Bazzz (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Problemcar.nl houd zich voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Om eigenschappen van voertuigen te bespreken zijn er een tal van mediums te vinden waar je antwoord zult vinden op al je vragen.

Natuurlijk willen we je best een stukje op weg helpen:

www.autoweek.nl www.autozine.nl
Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan deze dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.


Moderator Problemcar

harnak (0), 10 jaar geleden

Mijn inziens is dit de beste technische vraag van het jaar en de moeilijkste om te beantwoorden, behalve door een Ford monteur of weet ik veel waar die motor nog meer in ligt.

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Ons inziens niet....

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Naar aanleiding van bovenstaand bericht heeft het moderatorteam, na intern overleg, besloten dit topic door te laten lopen.

Tips en goede raad aan Topic Starter zijn welkom.

mvg.
Moderator team Problemcar

JaapVeld (0), 10 jaar geleden

Ik kan alleen mijn eigen gevoel weergeven. Niet kopen zou mijn eerste afweging zijn. Waarom dit risico mee kopen terwijl er vast wel een andere zonder dit risico te koop is. Tenzij de prijs dusdanig aantrekkelijk is dat je hem niet kan laten staan en nog geld overhoudt om eventueel een ruilblok er in te lepelen.
Maakt denk ik ook verschil of je zelf een sleutelaar bent dan wordt het een andere afweging.

Veel wijsheid toegewenst.

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.