Ford Mondeo: schakelgedrag mondeo V6 autom

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500

hoi ,
beb nog steeds niet het probleem betreft het ruwe schakelen van de V6 gevonden . Bak vervangen OSS vernieuwd . Mijn vraag !!! Wie weet of de gasklep positiesensor hier een rol in heeft . Vroeger hadden de automaten een kickdown kabel . De mondeo heeft het elect aan gestuurd via sensoren naar de PCM .
B.V.D. winy

winy

Geplaatst door winy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Gaspedaalsensor heeft uiteraard invloed.
Sensor bovenop automaat die de stand van de pook doorgeeft aan de computer heeft ook invloed, daar heb ik al enkele van vervangen vanwege vreemd schakelgedrad bij warme motor, signaal is met tester te zien en da is de storing ook terug te vinden.

Suc6

winy (0), 14 jaar geleden

hoi markus ,
bedankt voor je reáctie . Je had het over een gaspedaalsensor , of bedoel je de gasklep positiesensor ??
de sensor die bovenop de bak zit en de stand van de pook aan de PCM doorgeeft is in mei compleet met de bak vervangen . Echter al het vele werrk heeft amper resultaat opgeleverd . Nu ook met de andere bak blijft het schakelen ruw en is de kickdown van slag . de OSS heb ik ook recent vernieuwd . Het enige wat ik nog bedenken kan is daarom de gasklep positie sensor . gr winy

winy (0), 14 jaar geleden

hoi markus,
heb zonet de stekker van de gasklepsensor los gehaald . het schakelen gaat iets soepeler , en ja de kickdown reageerd niet . Het toerental valt in de drive dan terug naar 500 . slaat echter niet af . Met de stekker erop vindt hij de O/D wel wanneer ik op de cruisecontrol rijdt zolang de auto iets bergaf rolt en de motor minder belast wordt . Ik merk dat er een doodpunt in het pedaal zit .
gr winy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.