Ford Scorpio: scorpio met koude motor loopt ca 2 min.slaat af,loopt niet meer.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9i 12v

motor schoongespoten,auto start niet meer.alleen als motor koud is,dus echt een dag wachten,starten en lopen.
na 2 minuten slaat hij af en slaat hij niet meer aan.als je een dag wacht slaat hij meteen aan,maar na 2 minuten is het afgelopen.(geen vonk meer)
al vervangen:complete ontstekingsunit,ontstekingsmodule,bobine,ecu.
iemand een idee? bdp sensor niet te vinden aan die auto.

bvdw

Geplaatst door bvdw (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Edje Raketje (0), 17 jaar geleden

Zit er water in de zekeringkast ?

Rolf de Jongh (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de motor afgeslagen is,kun je dan tijdens het starten de naald van de toerenteller zien bewegen?
Deze motor heeft geen BDP sensor de ECU gebruikt signaal van stroomverdeler voor stand van de krukas,indien de naald van de toerenteller beweegt tijdens het starten komt er een SAW signaal binnen bij ECU.

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Rolf de Jongh]Als de motor afgeslagen is,kun je dan tijdens het starten de naald van de toerenteller zien bewegen?
Deze motor heeft geen BDP sensor de ECU gebruikt signaal van stroomverdeler voor stand van de krukas,indien de naald van de toerenteller beweegt tijdens het starten komt er een SAW signaal binnen bij ECU.[/quote]
Klopt, ik heb al 2 keer bij zo een model de bedrading tussen stroomverdeler en pcm vervangen door een stuk met mantel afsgeschermde bedrading (dacht 7 draads).

suc6

Joe (0), 17 jaar geleden

Wat het naar mijn idee kan zijn is dat er vocht in de verdelerkap zit, dit verdampt bij warmdraaien en dit veroorzaakt het gebrek aan vonk. Verdelerkap droogblazen al geprobeert?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.